Završen osmi međunarodni Oldtimer fest “Fojnica 2016”

Tri dana trajao je Oldtimer fest koji već osmu godinu za redom organizira Oldtimer klub Fojnica iz Fojnice, a izborom najljepšeg automobila trodnevno druženje je završeno u nedjelju.

Tridesetak vlasnika oldtimera, automobila iz desetak europskih zemalja pored Fojnice svoje ljepotane pokazali su i građanima Kreševa i Kiseljaka.

Dugo godina sam ljubitelj oldtimera. Ovi susreti u Fojnici su zaista prelijepi. Uz druženje i nova poznanstva naši stari automobili pune nam “baterije”. Ovdje sam se predstavio sa svojim Princom iz 1970. godine koji je napravljen 50 kilometara odavde u Sarajevu. Za sljedeću godinu pripremam Vespu iz 1958. godine u kojoj se vozala Brigitte Bardot. Radio sam i repliku automobila u kojem se vozio Franc Ferdinand kada je na njega izvršen atentat u Sarajevu. Sve djevojke kada se nađu pored mog NSU Princa rado se sjećaju tog automobila, rekao je za Anadolu Agency Edo Kapetanović iz Sarajeva.

Branko Stanić, tajnik Oldtimer kluba Fojnica nije krio zadovoljstvo posjetom ovogodišnjem Oldtimer feštu u Fojnici.

Ove godine Mađari su nam došli sa sedam oldtimera. Naredne godine dolaze sa 17 automobila. Bila su to tri lijepa dana druženja, posjete kulturno povijesnim znamenitostima, susjednim općinama Kreševu i Kiseljaku. Moram se zahvaliti Braci Husiću iz Sarajeva koji nam je u početku pomogao da ovaj Oldtimer fest zaživi, rekao je Stanić.

Mađari su pobijedili u izboru najljepšeg automobila.

Ford Magdalene i Martona Palfy star 65 godina najviše je zapeo za oko posjetiteljima.

Naravno da smo zadovoljni što je naš ljubimac star 65 godina proglašen najljepšim od posjetitelja ovoga festivala. Uvezli smo ga iz Amerike i sami uradili restauraciju. Vozim ga do 200 kilometara, a s obzirom na to da iz Mađarske dovde ima oko 500 dovezli smo ga na prikolici. Kada sam ga kupovao htio sam na neki način da se dodvorim svojoj ženi, rekao je Marton Palfy.

Njegova supruga Magdalena O. Palfy rekla je da im je u Fojnici veoma lijepo.

Uživamo, družimo se, ljudi su ljubazni, jednom riječju baš se zabavljamo, izjavila je za Anadolu Agency Magdalena.

Između velikog broja starih ljepotana pažnju je privukao i Fićo 750. Vlasnik ga je kupio na otpadu za staro željezo za samo 200 KM.

Fićo je kupljen prije sedam godina. Koristim slobodno vrijeme da ga restauriram i do sada sam u njega uložio oko tri tisuće KM. Kada me ljude vide u automobilu rado se prisjećaju odlazaka na more, relly susreta, odnosno lijepih trenutaka koje su proveli u ovom automobilu, rekao je Boris Miličević iz Fojnice, piše Fokus.ba, a prenosi Anadolu Agency.

Prethodni članakVitez: Više od 300 mladih nogometaša na turniru “Romari Cup 2016”
Sljedeći članakBh. piletina uskoro na policama EU-a