Završen nogometni turnir za dječake Trofej grada Viteza

Protekli vikend u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu je održan nogometni turnir za dječake pod nazivom Trofej grada Viteza.

Turnir je po prvi put organizirala škola nogometa Kolibrići koja djeluje pri nogometnom klubu Rijeka. Na turniru su nastupile 43 ekipe u tri natjecateljske selekcije. Prvoga dana turnira su se natjecale selekcije 2007 godište.

Slavili su mališani FK Sloga iz Doboja koji su u finalu svladali vršnjake iz NK Sport prevent iz Bugojna rezulatom 1-0. Treće mjesto je osvojila selekcija škole fudbala Tempo sport iz Zenice.

Najbolji igrač:
David Malešić (FK Sloga)
Najbolji golman:
Mladen Jurkas (FK Sloga)
Najbolhi strijelac:
Ante Grgić (ŠN Romari)
Najtalent:
Alen Balihodžić (NK Sport prevent)

Drugoga dana su se natjecale selekcije 2006. godište a najviše uspjeha su imali mališani škole fudbala Derbi iz Pazarića koji su u finalu savladali vršnjake FK Radnik iz Hadžića rezultatom 1-0.
Treće mjesto je osvojila selekcija ŠF Šampion sa Ilidže.

Najbolji igrač:
Admin Nuhanović (FK Radnik)
Najbolji golman:
Nedim Džanić (ŠF Derbi)
Najbolji strijelac:
Ognjen Šešlak (FK Sloga)
Najtalent:
Malik Kolić (ŠF Šampion)

Posljednjeg dana turnira su se natjecale predpionirske selekcije 2004/5 godište. Titulu pobjednika su sasvim zasluženo ponijeli dječaci ŠF Šampion sa Ilidže koji su doista bili nadmoćni nad konkurencijom
sa šest pobjeda i gol razlikom 30-2. Drugo mjesto su osvojili dječaci NK Sport prevent iz Bugojna a treće mališani NK Vlašić iz Turbeta.

Najbolji igrač:
Admin Sadiković (NK Sport prevent)
Tarik Bejdić (ŠF Šampion)
Najbolji golman:
Nurudin Bašić (NK Vlašić)
Najbolji strijelac:
Anel Pirić (ŠF Šampion)
Najtalent:
Mauro Petrović (NK Rijeka)

Na kraju turnira organizator se zahvalio svim ekipama na sudjelovanju te na fer i korektnom ponašanju kao i svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli da se turnir održi.

Prethodni članakUdruga sportskih ribolovaca Vitez otvorila ribolovnu sezonu
Sljedeći članakDužnosnici NS BiH u posjetu Jevtiću