Završen 10. međunarodni festival dječje glazbe “Dok teče Lašva”

Izvor slike: drukciji.ba

Izvođači su svojim nastupom uputili poruke ljubavi, prijateljstva i kakav to svijet žele. Klaun Bruno i dama na trapezu Mirna najavama izvođača, plijenili su poglede publike, a na dječja lica izmamili osmjehe.

Klaun Mišo svojim kreacijama balona darovao je najmlađe u publici. U revijalnom dijelu programa publika je uživala u nastupu prošlogodišnje pobjednice festivala Monike Čavara sa pjesmom „Zagrljaj“, Novotravničkih mažoretkinja (skupina kadetkinje), Don’t you remember u izvedbi Mihaele Puletić i nastupu Plesnog studija LDF.

Stručni ocjenjivački sud činili su predsjednica profesorica solo pjevanja Ana Babić, dirigentica Renata Bagarić, prof. dr. Besim Spahić i književnik Anto Zirdum. Kvaliteta izvedenih pjesama uz živo pjevanje na sceni je članove stručnog ocjenjivačkog suda je dovela na muke, ali odluke su donesene:

Nagrađeni u kategoriji “ZVJEZDICE”

Prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Ani Jovančić iz Istočnog Sarajeva, za izvedbu pjesme „Po prvi put u svom životu“ autora Đorđa Jovančića. Ana je osvojila i nagradu za najbolju vokalnu izvedbu.

Drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Marku Bošnjak iz Prozor-Rame, za izvedbu pjesme „Ti to sigurno već znaš“ autora Dražena Krtalića.

Treće mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je novotravničkom duetu Anji Bosnić i Luki Barnjak, za izvedbu pjesme „U šumici ljetna škola“ (tekst: Azra Talić/gl.Goran Puletić/arr.Alojz Čakarić i Goran Puletić). Anja i Luka su nagrađeni i kao najmlađi sudionici.

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojio je Ivan Roman Nikolić iz Novog Travnika, za izvedbu pjesme „Mađioničar“.

Nagradu za najboljeg debitanta osvojio je Luka Rođaković iz Novog Travnika, za izvedbu pjesme „Prva ljubav“.

Nagradu publike osvojila je Glorija Stanovnik iz Ljubljane (Slovenija), za izvedbu pjesme „Čarobna sveska“.

Nagradu Lašvanska ptica osvojili su Angela Toševa iz Bitole (Makedonija), za izvedbu pjesme „Plišani životni“ i sestrice Lana i Maša Cipek iz Zagreba (Hrvatska), za izvedbu pjesme „Sunce“.

Nagradu za tekst dobila je Jelica Selak, za pjesmu „Prva ljubav“.

Nagradu za glazbu dobio je Đorđe Jovančić, za pjesmu „Po prvi put u svom životu“

Nagradu za aranžman dobila je Maja Rogić, za pjesmu „Sunce“ .

Nagrađeni u kategoriji “ZVIJEZDE”

Prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Mariji Šimić iz Travnika, za izvedbu pjesme „Boje ljubavi“ (tekst: Marijana Dujmušić/gl.Marijana Dujmušić_arr. Josip Vukoja, Josip Dujmušić i Adnan Mušanović). Marija je osvojila i nagrade za najbolju vokalnu izvedbu i najbolji scenski nastup.

Drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Loreni Janković iz Podgorice (Crna Gora), za izvedbu pjesme „Gorane“ (tekst: Dragoslav Guzina/gl. Svetlana Ceca Milić/arr. Arpad Balaž).

Treće mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Anđeli Tasić iz Beograda (Srbija), za izvedbu pjesme „Složno i glasno“ (teks: Dragan Tasić/gl. Dragan Tasić/arr. Saša Đokić).

Nagradu publike osvojio je Petar Zeko, za izvedbu pjesme „Prijatelji do vijeka“.

Nagradu Lašvanska ptica osvojili su Marija Cvetanovska iz Bitole ( Makedonija), za izvedbu pjesme „Dom za sekoj cvet“, Sandra Matović iz Požege (Srbija), za izvedbu pjesme „Šta da radim“, Venelin Dimitrov Kalenov iz Velingrada (Bugarska), za izvedbu pjesme „Sled kraia na sveta“ i Džejla Ramović iz Goražda, za izvedbu pjesme „Donesi sunce“.

Nagrade autorima donijela je pjesma „Gorane“ u izvedbi Lorene Janković iz Podgorice. Nagradu za tekst dobio je Dragoslav Guzina, nagradu za glazbu dobila je Svetlana Ceca Milić i nagradu za aranžman dobio je Arpad Balaž.

Reklama