Završen 1. krug 22. Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015”

Prva utakmica, koja nije imala rezultatsku važnost, između Vitez Info – Beer Bar ponudila je dosta uzbuđenja i na kraju neodlučen rezultat 6:6.

Druga utakmica odlučivala je o pobjedniku grupe C. Morea je od početka imala prednost koja je bila i 3 gola razlike – 4:1 i 5:2, HDZ BiH Vitez dovodi utakmicu u neizvjesnost s dva gola (5:4) i kada se očekivalo izjednačenje , uslijedila je u posljednjem minutu brza kontra ekipe Morea za konačnih 6:4 i osvojeno 1. mjesto u grupi C.

Prepunu dvoranu je sinoć na noge digla posljednja utakmica u kojoj su se sastale ekipe koje su i prije početka proglašene kao favoriti turnira – NK Busovača i Mali Raj (ekipa sastavljena od MNK Centar Sarajevo koji su dva puta i osvajali ovaj turnir, a prošle godine bili treći). Mali Raj je nakon 6. minuta igre vodio sa 1:0. Drugo poluvrijeme domaćini turnira preuzimaju inicijativu i uspijevaju 2 minuta prije kraja utakmice da izjednače golom Mirze Sejmena, i zadrže ovaj rezultat. S obzirom na isti broj bodova, za prvo mjesto u grupi D, pristupilo se izvođenju penala.

U prve dvije serije uspješne su bile obje ekipe (za NK Busovaču strijelci Sejmen i Fazlihodžić), u trećoj seriji najprije Marko Lucić promašuje da bi mu se istom mjerom revanširao i Zatagić iz Malog Raja.

U dodatnoj seriji uspješan ponovno Sejmen, a igrač Malog Raja promašuje čitav gol za veliku radost i igrača i gledatelja na tribinama. Ovom pobjedom NK Busovača je u relativno lakšoj F grupi s ekipama PP Morea, Veterinarska Fojnica i AŠ Jago, dok će prava borba biti u grupi E gdje sve četiri ekipe imaju podjednake šanse za prolaz – 2. pješačka bojna Kiseljak, Extreme/Šakić, HDZ BiH Vitez i Mali Raj.

U utorak 24. 3. raspored je sljedeći:
17,30 2. bojna – HDZ BiH Vitez
18,10 Morea – AŠ Jago
18,50 Mali Raj – Extreme/Šakić

Prethodni članakDragan Primorac: Katolički školski centri u BiH primjer izvrsnosti u svijetu
Sljedeći članakFOTO: U Vitezu obilježen Dan narcisa