Zatvoren međunarodni turnir Sarajevski kiseljak open

Brazilac Matheus Pucinelli de Almeida pobjednik je teniskog ITF turnira “Sarajevski kiseljak open” za 2021. godinu. Pehar i ove godine putuje u Južnu Ameriku, nakon što je 2019. osvojio Argentinac Francisco Cerundolo.

Pucinelli de Almeida je u finalu nadigrao Talijana Francesca Fortija sa 2-1 u setovima.

Meč je trajao više od dva sata a Pucinelli de Almeida je napravio i dvije dvostruke servis greške a Forti jednu. Brazilac je imao 64 posto ubačenog prvog servisa, Talijan 66. Izjednačeni su bili po osvojenim poenima na prvi servis, a ključni su bili osvojeni poeni na drugi servis. Tu je Brazilac napravio razliku. Publika je u velikom broju ispratila finalni dan, a tenisači su ponudili meč za pamćenje. Bilo je dosta i atraktivnih poteza, a svaki je nagrađen velikim pljeskom. Nakon meča, uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja uz nazočnost pokrovitelja i sponzora. Turnir je zatvorio načelnik Mladen Mišurić-Ramljak a Općina Kiseljak je i suorganizator uz Teniski klub Elliptic.

Direktor turnira Robert Biletić zahvalio se cijelom organizacijskom timu zahvaljujući kojem se u Kiseljaku sedam dana gledao vrhunski tenis.

Na organizaciji je čestitao i direktor Senad Hadžimehić, direktor Teniskog saveza BIH kazavši kako je ovo jedan od najbolje organiziranih turnira u državi.

Svečanosti zatvaranja nazočila je i ministrica civilnih poslova BIH Ankica Gudeljević, veleposlanik Republike Hrvatske u BIH Ivan Sabolić, predstavnici tvrtki Boreas i Sarajevski kiseljak Alojz Stanić i Marin Malbašić i savjetnica Federalne ministrice kulture i sporta Bojana Dimitrijević.

Prethodni dan, Nizozemac Sels i Brazilac Reis da Silva osvojili su finale dubla.

Podsjećamo, riječ je o međunarodnom teniskom turniru koji se boduje za ATP ljestvicu. Ukupan nagradni fond je 25 000 američkih dolara što ga trenutno čini drugim najjačim turnirom u državi. Ove godine nastupilo je više od 70 igrača iz 20 zemalja svijeta te četiri kontinenta.

Prethodni članakU četvrtak koncert SGŠ Jakova Gotovca u viteškom Napretku
Sljedeći članakOsnovna glazbena škola ostvarila sjajne rezultate na Federalnom natjecanju