Zastupnik Sajević u Skupštini ŽSB aktualizirao pitanje vodoopskrbe u Vitezu

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u Saboru ŽSB, Ivan Sajević na jučer održanoj sjednici Sabora, na kojoj je između ostalog usvojen i Proračun ŽSB, aktualizirao je pitanje vodoopskrbe na području Viteza.

Sajević je u svome pitanju i obrazloženju istoga tražio informaciju u kojoj je fazi postupak dodjele koncesije nad izvorištima „Mlinište” i „Ugrenovac”, a koji je pokrenulo Javno komunalno poduzeće „Vitkom” iz Viteza.

Sajević je dodao da je JKP „Vitkom”,kako bi se osigurale dodatne količine pitke vode, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽSB, uputilo zahtjev za dodjelu koncesije nad izvorištima „Duboki potok”, „Ugrenovac”, „Tromošnica”, no iz resornog ministarstva nije stigao nikakav odgovor. Napomenuo je da postoji izrađen elaborat „Istraživanje dodatnih količina pitke vode u slivu Krušćice- Općina Vitez” iz kojeg se jasno vidi kako je s navedenih izvorišta moguće osigurati novih 115 litara vode po sekundi za stanovnike Općine Vitez.

“Ovo pitanje je, između ostalog, na tragu onoga što smo mi u HDZ-u BIH obećali našim biračima i za što imamo obvezu zalagati se. Javnost u Vitezu ima pravo znati što se događa s pitanjem novih izvorišta vode, a posebno iz razloga da se ponovno sumnjivim rabotama u ministarstvu ne dovedemo u situaciju da i voda s ovih izvorišta završi u nekoj drugoj općini”, kazao je Sajević.

Također, na ovoj sjednici naš zastupnik pokrenuo je inicijativu vezanu za izmjenu načina dodjele stipendija Ureda za branitelje kako bi se one dodjeljivale blagovremeno na korist svih onih koji su u potrebi, kao i pitanja o tužbama Sindikalnog odbora PS “Vitezit” i izgradnji autobusnog stajališta u naselju Grgino Polje u Vitezu, gdje je ugrožena sigurnost djece nakon povratka iz škole.