Zastupnica Slavica Josipović darivala novorođenčad u novobiljanskoj bolnici

U bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj prva rođena beba u novoj 2013. godini je Andrija Pranjiga, od majke Lucije iz Novog Travnika. Andrija je drugo dijete u obitelji Pranjiga, teško 2 640 grama i dugo 52 centimetra.

Već tradicionalno zastupnica u ZDPFBiH Slavica Josipović darovala je prvu bebu rođenu u novoj godini u bolnici u Novoj Biloj. Ovoga puta, zastupnica Josipović, darovala je i rođenu posljednju bebu u 2012. godini a prvu u obitelji Klišan, Patrika od majke Ivane Klišan iz Jajca, koji je težak 3. 650 grama, a dug 52 centimetra.

Prilikom darivanja uz majke sa bebama nazočile su doktorice Julijana Taraba Laštro i dr. Aida Idrizbegović s medicinskim sestrama.

Treba napomenuti da je 2012. godine u bolnici u Novoj Biloj, za razliku od prošle rođeno više 60 beba tj bilo je 696 poroda, rodilo se 706 beba od koji je 10 blizanaca dok je u 2011. godini bilo ukupno 646 poroda.

“Presretna sam jer se u 2012. godine povećao broj poroda, što potvrđuje da su mladi hrabri unatoč teškoj ekonomskoj, gospodarskoj i socijalnoj situaciji u BiH, te se nadam da će i u ovoj novoj godini broj poroda biti veći nego u prethodnoj”, izjavila je za Fenu Slavica Josipović.