Zaštitari ostaju čuvati “Vitezit”, očekuje se Odluka Vlade F BiH u četvrtak na sjednici

Radnici zaštitarske službe Poslovnog sustava “Vitezit” iz Viteza odgodili su za danas najavljeno napuštanje radnih mjesta, a u četvrtak se očekuje odluka Vlade Federacije BiH, izjavio je vršitelj dužnosti direktora Poslovnog sustava “Vitezit” Josip Rajić.

U obavijesti koju je Unutarnja zaštitarska služba Poslovnog sustava “Vitezit” dostavila jučer Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije i Federalnoj direkciji za namjensku industriju navedeno je, među ostalim, da su radnici ove službe dobili dvije plaće u 2019. godini, zbog čega planiraju napustiti radna mjesta.

“Zaštitarska služba produžava do daljnjeg. Odluka na Vladi će biti u četvrtak tako da se očekuju neka sredstva, odnosno da se osigura nešto novca za ove ljude kako bi ostali čuvati firmu”, kazao je medijima Rajić.

Na upit o trenutnoj situaciji i budućnosti Poslovnog sustava “Vitezit”, Rajić je rekao da radnici u proizvodnji ne rade i da je račun kompanije blokiran.

“Stečaj nije proglašen. Naime, Vlada Federacije BiH donijela je odluku o stečaju, ali stečajni sudac ga nije proglasio, jer traži dodatne papire od predlagatelja. Stečaj ne znači likvidaciju nego podrazumijeva restrukturiranje firme, kako bi nakon 25 godina konačno počela raditi”, istaknuo je Rajić za Fenu.