Zaštita mladih od opasnih igara i igrica na internetu

U četvrtak je u zgradi Sveučilišta „VITEZ“ u Travniku održana konferencija za novinare u povodu održavanja Okruglog stola o temi zaštite mladih od igara i igrica na Internetu,kojeg će 12. lipnja organizirati Fakultet informacijskih tehnologija, MUP i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB te kantonalna  Udruga pedagoga/psihologa.

„Okrugli stol, kojem će prisustvovati ravnatelji osnovnih i srednjih škola, pedagozi/psiholozi i predstavnici Vijeća roditelja, organizira se s ciljem pružanja savjetodavne pomoći lokalnoj zajednici u suzbijanju manipulacije i igranja opasnih  igrica na Internetu“, pojasnio je glavni organizator, doc.dr. Hadžib Salkić, prodekan FIT-a Sveučilišta „VITEZ“.

„Mi, zapravo, često nismo ni svjesni koje opasnosti vrebaju na Internetu. Međutim, konstantna roditeljska briga o djetetu najadekvatnija je prevencija, a time i zaštita od spomenutih opasnosti. Također, i škola odnosno nastavnici te svi oni koji svojim programom rada mogu utjecati na djecu i mlade, imaju izuzetno važnu ulogu u prevenciji.  Dakle i roditelji i nastavnici – obavezno pratite   ponašanje djece, razgovarajte s njima,  educirajte se, pratite cyber trendove, upozoravajte djecu na opasnosti na Internetu, djelujte preventivno kako biste spriječili neželjene posljedice“, upozorio je doc.dr. Hadžib Salkić.

Organizatori Okruglog stola poručuju da svi moramo biti oprezni ali i da se neželjene situacije, ukoliko se dogode, odmah prijave policiji.

„Važno je istaknuti kako će se radu Okruglog stola pridružiti i Amela Efendić ispred Međunarodnog foruma solidarnosti-Emmaus, koji su na portalu www.sigurnodijete.ba  izdali obavještenje za javnost u vezi s opasnim igrama, ali i ostalim negativnim posljedicama korištenja Interneta“, kazao je okupljenim novinarima doc.dr. Hadžib Salkić.

Na press konferenciji učestvovala je i Jasna Eminović ispred Udruge pedagoga/psihologa KSB/SBK te mr. Adnan Pirić, viši asistent na Fakultetu pravnih nauka, također jednog od suorganizatora Okruglog stola najavljenog za 12.lipnja u 11 sati u amfiteatru Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ (Školska 23,Travnik).

Prethodni članakFra Velimir Bavrka: “Nakon svakog provoda tijela, slijedi sprovod duše.”
Sljedeći članakFantastična četvorka Ecos Romari osvojila Odense 3×3 Challenger