Zaslužena pobjeda Mladosti

Vitežani su se iz Bijeljine kući vratili „praznih ruku“, poraženi s 2:0, a po mišljenju većine nogometaša Viteza pobijedila je momčad s većim motivom i s više sportske sreće. Jer, Mladost je prije susreta s Vitezom bila u krugu kandidata za selidbu u niži rang natjecanja, a s tri nova boda osvojena protiv Viteza, može se reći, uplovila je u mirne premijerligaške vode.

Istina, Mladost je do pobjede došla iz dva jedanaesterca, dok Vitežani nisu uspjeli realizirati najstrožu kaznu kod rezultata 1 : 0. A taj nerealizirani jedanaesterac i presudio je konačnog pobjednika.

„U goste Mladosti putovali smo mirni, rasterećeni neizvjesnosti borbe za ostanak u ligi, ali ne i bez ambicija“, kazao je nakon povratka u Vitez iskusni Goran Jurić. „Izgubili smo, dodao je Jurić, ali nismo slabo igrali i bilo je prilika i za nas daleko povoljniji ishod. U drugom poluvremenu, nakon što je Mladost, , u 40. minuti iz jedanaesterca, poveo 1:0, stisnuli smo ih, gospodarili terenom, imali smo i jedanaesterac, pravu priliku tijek utakmice okrenuti na svoju stranu. Međutim, udarac Kapetana s jedanaest metara golman Mladosti je „pročitao“  i loptu izbacio u korner. A onda, kako to često u nogometu biva, stigla je kazna, naša greška i drugi jedanaesterac za domaćina i drugi gol za potvrdu pobjede“.

Jurić nije tražio ispriku za pretrpljeni poraz. „Sami smo krivi za taj poraz i uzroke moramo tražiti u svojoj igri koja ipak nije bila na potrebnoj razini“, kazao je Goran Jurić.

„Presudio je naš neiskorišteni jedanaesterac“, konstatirao je trener Viteza Miše i sportski čestitao domaćinu na zasluženoj pobjedi.