Zaslužena pobjeda gostiju iz Tešnja

U dinamičnoj, borbenoj, nervoznoj pa i prljavoj utakmici TOŠK je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Gosti su igrali ratnički, oštro, bezkompromisno, reagirali su na svaku odluku suca, trener gostiju Fuad Grbešić unosio je i dodatnu nervozo među igrače na terenu, svađao se s gledateljima i na uvrede i psovke uzvraćao na isti način, čak je bio i „nadmoćniji“ u tim prljavštinama, ulazio je u teren, gestikulirao, vikao na suce, „vidio“ je  čak i zaleđa na drugoj polovici i na drugoj stani terena, a to je udaljenost, iskosa, i više od 40 metara…

Krajnje nekulturno i neprimjereno se ponašao, na što četvrti i glavni sudac, Kovačević Stipe  i Spahalić Emir iz Mostara uopće nisu reagirali a zaslužio je put u svlačionicu već u prvom poluvremenu.

No, sve ovo ne umanjuje pobjedu boljih gostiju, koju su im, to moramo konstatirati, darovali domaćini. Sva tri gola su bila veliki poklon obrane Viteza – Prutine, Đone… i u dosadašnjim utakmicama prvenstva najboljeg viteškog pojedinca Sarvana. A kada se tomu doda crveni karton koji je, potpuno opravdano, dobio kapetan Viteza, nervozni Tomislav Ivičić, onda se ništa bolje od poraza na ovoj utakmici i nije moglo očekivati.

I nakon ove utakmice na površinu su isplivali svi oni propusti u formiranju momčadi, nedostatak kvalitete, siromašna klupa te fizička nepripremljenost pojedinih igrača, prije svega Bošnjaka, od kojega se očekivalo da bude vođa na terenu. Međutim, njegovo nogometno znanje i umijeće uopće nije sporno, no što to vrijedi kada on nije u stanju u punom tempu i angažmanu odigrati niti 30 minuta.

VITEZ : TOŠK  1 : 3

VITEZ. Gradski stadion. Gledatelja: 250. Sudac: Kovačević Stipo  (Tomislavgrad)  7.

VITEZ: Kragić 6,5, Bošnjak 5,  (od 56. Salihagić 6,5), Prutina 5,  Sarvan 5,  Ivičić 5,  Kesić 5,5,  Vujica 5,  (od 46. Šivšić 5), Durak 6,  (od 79. Ćatić -), Fazlić 5,5, Petrović 6, Đono 5.

TOŠK: Bošnjak 6,5, Koprivica 6, Kitanović 6,m , Škrijelj 7, Kurdić 6,  Rastoka 6, Kršić 6 (od 52. Nuhanović 6), Hasić  6,  Jovanović 6 (od 56. Hasanbašić 6), Kadušić 7, (od 89. Ivković -), Dizdarević 8.

Strijelci: 0 : 1 Dizdarević (6.); 1 : 1 Salihagić (62.);  1 : 2 Dizdarević (75.); 1 : 3 Dizdarević (86.)

Igrač utakmice: Dino Dizdarević