Zaslužena pobjeda boljih Mostaraca

Desetkovani Vitežani nisu uspjeli prirediti iznenađenje, osvojiti bar bod, jer gosti iz Mostara bili su bolji i zasluženo su trijumfirali. Igralo se žustro, borbeno i korektno, uz vrlo dobro suđenje sudačke trojke na čelu s glavnim sucem Samirom Sarajkićem iz Sarajeva, a i više od 100 bučnih navijača Veleža srčano i korektno je bodrilo svoje ljubimce, bilo je i bakljade ali ne i ubačenih baklji preko ograde i u teren.

                        Iako je Velež potpuno zasluženo pobijedio, baš i nije oduševio, pa ni opravdao lidersku poziciju koju drži i ulogu glavnog kandidata za plasman u Premijer ligu. No, ostaje pitanje je li Velež igrao s maksimalnim angažmanom i kako bi igrali i ponašali se na terenu da su domaćini  „stisnuli“, postigli gol… A bilo je za ti prilike, posebno u prvom i početkom drugog poluvremena. Naime, u 7. 19. i u 40. minuti igre mladi Đogić koji ove polu sezone baš i nije imao prilike pokazati što može, „probijao“  lijevu stranu, dobro centrirao a dobre ubačaje pred gol nisu uspjeli realizirati  Durak u dva navrata a jedanput i Salihagić.

                        S druge strane, prvu ozbiljniju priliku u 30. minuti, nakon ubačaja Ferreyra s desne strane u gol je pretvorio nekadašnji igrač Viteza Fajić. Nakon propuštene prilike Duraka u 40. minuti u brzoj kontri griješi obrana Viteza, a Vehabović je iskoristio poklon i loptu pospremio u mrežu Viteza za vodstvo svoje momčadi od dva gola razlike.

                        Vitežani su i početkom drugog poluvremena zaigrali dobro i najbolji igrač Viteza u ovom susretu Đogić je u 47. minuti „promiješao“  obranu Veleža, izborio se za dobru poziciju i neometan šutirao pored lijeve vratnice već savladanog  golmana Veleža Bobića.

Bilo je još nekoliko neuspjelih pokušaja Viteza, prije svega Džaferovićeva u  54. minuti, u tom periodu igre u prilikama su bili i igrači Veleža Vrlo dobru priliku propustio je realizirati Cvijanović,  a  točku na „i“ trećim golom u 89. minuti, stavio je Ojeda.

  • VITEZ Gradski stadion.
  • Gledatelja:  350.
  • Sudac: Semir  Sarajkić (Sarajevo) 7,5.
  • Pomoćni suci: Sahib Smriko (Zenica) i Edis Šesto (Sarajevo).
  • Četvrti sudac: Azem Karić (Zenica).
  • Deledat: Karlo Jurišićč (Posušje),
  • kontrolor suđenja: Asmir Budimlić (Bihać).

                        VITEZ: Kragić 6; Selak 5,5; Čatić 5,5; (od 62 Bašović 5,5); Prutina 6; Đogić 7: Marković 5,5; Salihagić 5,5;  (od 80 Trako-); Vujica 6; Durak 6,5; Fazlić 6: Bešić 5,5 (od 46 Džaferović 5,5).

                        VELEŽ: Bobić -; Meršanović 6,5 (od 54. Brandao 6,5); Zvonić 7, Zeljković 6,5 (od 63. Ojeda 7); Mujezinović 6,5; Ćosić 6 Cvijanović 7; Fajić 7; Kuduzović 6; Ferreyra 6,5 (od 75. Alikadić -) Vehabović 7.

                        Strijelci: 0 : 1 Fajić (30.); 0 : 2 Vehabović 41.;  0 : 3  Ojada  (89.).

                        Žuti kartoni:  Prutina, Đogić i Vujica (Vitez) i Zeljković (Velež).

                        Igrač utakmice: Edo Vehabović