Zasjedao provedbeni izborni stožer HDZ BIH Vitez

Provedbeni izborni stožer  Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BIH) Vitez održao je svoj prvi sastanak na kojemu su definirane smjernice daljnjeg rada stožerne hrvatske stranke u BiH, koja ovoga puta predvodi koaliciju Hrvatskog narodnog sabora (HNS), jedinu hrvatsku koaliciju predstojećih listopadskih izbora, priopćeno je iz ove stranke.

Voditelji svih odjela koji djeluju unutar Provedbenog izbornog stožera prezentirali su vlastite planove rada u narednom periodu, a nakon konstruktivnog dijaloga doneseni su zaključci koji će, zasigurno, unaprijediti rad svakog odjela te naravno rad cijelog izbornog stožera. Istaknuta su i očekivanja vodstva stranke temeljena na istraživanjima javnog mnijenja. Očekivanja vodstva stranke, ali i članova su da će OO HDZ BIH Vitez nakon listopadskih izbora biti zastupljen u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Županije Središnja Bosna, kao i da na federalnoj i državnoj razini i dalje ima svoje predstavnike.

Naglašeno je kako su kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta BiH, Marina Pendeš, zatim kanidati za Zastupnički dom Parlamenta F BiH Boris Majranović i Katica Čerkez, te za Skupštinu ŽSB Nevenka Maros, Ivan Sajević, Mario Matić-Bošnjak i Adrijana Peša definitivno osobe koje mogu ispuniti očekivanja naroda i kvalitetno odgovoriti zadaćama koje ih očekuju.

”Donijeli smo važne zaključke kada je u pitanju rad do izborne kampanje te u samoj izbornoj kampanji. Najveći dio posla uradit ćemo na terenu, pozornost ćemo posvetiti našim ljudima u Temeljim organcima. Cilj nam je čuti problema svakog stanovnika Viteza i ŽSB kako bi nakon 12. listopada krenuli u rješavanje istih. Također, danas smo imenovali i novog voditelja odnosa s javnostima u Vitezu. Tim potezom viteška organizacija nastavlja trend uvođenja mladih i dokazanih ljudi u važne političke procese, što je vidljivo i iz činjenice da je više od 50% naših kandidata po prvi put nominirano za liste Općih izbora, većina je mlađih od 40 godina, a nominirane su i četiri žene”, kazao je predsjednik OO HDZ BiH Vitez i kandidat za Parlament Federacije BiH, Boris Majranović.

Također, na sjednici je izabran glasnogovornik stranke, a tu dužnost obnašat će Jakov Križanović, tajnik Mladeži HDZ BIH u Vitezu i alumnist Političke akademije.