Započinje glavni dio teniskog turnira “Sarajevski kiseljak open 2014”

utorak započinje glavni dio teniskog turnira „Sarajevski kiseljak open 2014“. Tijekom tri dana kvalifikacija, za ulazak u glavni dio turnira izborilo se osam tenisača.

Osam tenisača koji su se tijekom protekla tri dana, kroz kvalifikacijske mečeve na terenima Teniskog kluba „Elliptic“ u Gromiljaku u općini Kiseljak, uspjeli izboriti za ulazak u glavni dio turnira „Sarajevski kiseljak open 2014“ će kroz narednih šest dana, koliko traje glavni dio turnira, s još 24 tenisača boriti za bodove na ATP ljestvici, kao i vrijedne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 10 tisuća američkih dolara.

Turnir u Gromiljaku jedan od četiri koji se igraju u BiH po pravilima ITF-a, Međunarodne teniske asocijacije i boduju se za ATP ljestvicu. Na Turniru sudjelu oko 80 tenisača iz 20-ak zemalja.

Teniski klub „Elliptic“ sa sjedištem u Gromiljaku petu godinu organizira teniske turnire iz serije Futures, a tradicija održavanja „Kiseljak open“ turnira traje punih 15 godina.
Suorganizator ovog sportskog događaja je općina Kiseljak, a generalni sponzor tvrtka „Sarajevski kiseljak“, zbog čega i ovogodišnji turnir nosi naziv „Sarajevski kiseljak open“.
Turnir završava 1. lipnja za kada je predviđeno finalne i svečanost zatvaranja.