Započeo upis u školu stolnog tenisa STK “CM” Vitez

STK CM Vitez

“Dragi roditelji i prijatelji kluba, mladi sportaši – učenici, te svi zaljubljenici u stolni tenis. Naš klub vas poziva da se pridružite našem uspješnom kolektivu i budete dio tima”, poručili su iz STK “CM”.

Od 1.9. 2019. godine STK “CM” započeo je s upisom novih članova i to za djecu od 7 do 12 godina.

Upisi se vrše svakodnevno, a za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na FB stranicu kluba ili ih posjetiti na katu Gradske sportske dvorane Vitez i to u terminima:

× Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i petak
od 18:30 do 20:45 sari

A zašto je dobar ovaj sport pišemo vam u prilogu ispod.

Stolni tenis za sve, dobro nam došli.

Lijep i sportski pozdrav.

Ako još razmišljete krenuti u stolnoteniske vode ili ne, evo nekoliko razloga zbog kojih ćete s veseljem početi prebacivati lopticu preko mrežice:

VELIKA POTROŠNJA KALORIJA

Za stolni tenis trebate samo stol, mrežicu, rekete i loptice, možete igrati pojedinačno ili u parovima, a već i početničkim igranjem možete u sat vremena potrošiti 200-350 kcal.

Kod naprednijih igrača, koji su znatno brži i imaju snažnije udarce i veću eksplozivnost, potrošnja kalorija se penje do 500 kcal na sat. Budući da se radi o kardio aktivnosti, stolni tenis se može igrati i s ciljem gubitka viška kilograma.

AKTIVACIJA ZA CIJELO TIJELO

Stolni tenis je sport u kojem se aktivira cijelo tijelo, ali jako značajan je rad nogu pa su i te mišićne skupine izloženije naporu. Kvadricepsi, listovi i abduktori su najaktivniji u kretanju te stalnim promjenama smjera, kako lijevo-desno, tako i naprijed-natrag.
Osim nogu, tijekom igranja stolnog tenisa,aktivirani su mišići podlaktice, trbuha(posebno bočnih trbušnih mišića), biceps, ramena i triceps, kao i mišići stabilizatori romboidi i srednji trapeziusi.
Osim toga, treneri stolnog tenisa ističu da ovaj sport aktivira i tijelo i duh: budući da se radi o izrazito brzom sportu, um se mora fokusirati isključio na igru što ovom sportu daje dodatnu težinu i posebnost.

ZA ONE S PROBLEMATIČNIM ZGLOBOVIMA

Osim toga, stolni tenis se smatra jednim od najmanje opasnih sportova jer postoji mala opasnost od ozljede, udarca ili pada. Posebno ga se preporučuje osobama koje osobama koje se oporavljaju od ozljeda zglobova ili s bolnim zglobovima.

I UMNA VJEŽBA

Stolni tenis promovira fleksibilnost, agilnost, koncentraciju i kontrolu pokreta. Ppreporučuje ga se i starijim ljudima jer usporava procese opadanja kognitivnih funkcija, popravlja reflekse, koordinaciju očiju i ruke, mentalnu budnosti brzinu kretanja i promjena smjera.

ZA SVAKU FORMU

Budući da se radi o kardio aktivnosti, pozitivno utječe na zdravlje kardiovaskularnog sustavate poboljšava opću formu i zdravlje. Preporučuje ga se svim starosnim skupinama, bez obzira na trenutnu formu.

SOCIJALIZACIJA

Također, socijalna komponenta stolnog tenisa također nije zanemariva. Bez obzira igrate li kod kuće s prijateljima ili u parku ili klubu, stolni tenis potiče zajedništvo, komunikaciju i kolegijalnost, bez obzira na godine.