Započeo s radom studentski portal – treci.ba

Studentski portal Sveučilišta u Mostaru pod nazivom treci.ba počinje s radom, priopćili su iz redakcije tog portala.

Primarni cilj portala je studentima Studija novinarstva Filozofskog fakulteta pružiti priliku za stjecanjem potrebnog praktičnog novinarskog znanja i vještina, ali je otvoren za suradnju i svim studentima ostalih studijskih skupina, kao i fakulteta s kojima će surađivati donoseći svijet iz svog kuta promatranja.

Naglasak portala bit će na studentskim temama, problemima, pozitivnim pričama, ali i drugim događanjima.

“Zašto baš Treći? Pa “neka se čuje i treća strana”! Naime, u novinarstvu pojam “treće strane” označava neovisnog promatrača, stručnjaka u sukobu ili konfliktu drugih dviju strana. Sukladno tome potrudit ćemo se na sve aspekte života gledati objektivno, o svim temama informirati nepristrano, pokušat ćemo u svim društvenim sukobima djelovati s ciljem iznalaska najboljeg rješenja za sve strane kako bismo kroz sve navedeno opravdali status treće strane”, navodi se u priopćenju.

Uz sva teorijska znanja stečena kroz studij, praktični rad, praktično usavršavanje, objavljeni članci kroz različite novinarske rodove u konvergentnoj redakciji, dat će veću težinu novinarskoj diplomi, što će rezultirati i bržim zapošljavanjem studenata koji na Sveučilištu u Mostaru završe Studij novinarstva.

“Možda, u početku, nećemo biti najbrži, ali trudit ćemo se pružiti drugačiji, ponuditi upravo naš, treći, pristup informaciji”, navode iz redakcije portala treci.ba.

Redakcija portala vitez.info želi sretan početak rada ekipi studentskog portala treci.ba. 

Prethodni članakAktivnosti na smanjenju broja pasa-lutalica u Donjem Vakufu
Sljedeći članakPamplona – grad bikova, pintxosa i sieste