Započele radionice Forum teatra u Vitezu

Omladinski resursni centar Tuzla u partnerstvu s Udrugom mladih „Enter“ Vitez i Gradskim kazalištem mladih Vitez organizira trening “Forum teatra” u sklopu projekta “Mladi za bolju budućnost”, podržanog od Veleposlanstva SAD-a u BiH, koji je počeo  danas u Kazališnoj dvorani Vitez.

Petodnevni trening okupio je 25 mladih iz Brčkog, Doboja, Tuzle, Travnika i Viteza, koji će kroz tehnike Forum teatra, omogućiti mladima iz navedenih gradova, da u narednom periodu u svojim lokalnim zajednicama urade slične aktivnosti, te s njima upoznaju više svojih vršnjaka.

Podsjećamo, u sklopu projekta “Mladi za bolju budućnost”, tijekom veljače u ovim gradovima održane su vršnjačke radionice s temama: Identet, stereotipi, predrasude i akcije protiv diskriminacije. Edukacije su okupile više od 80 mladih, a najistaknutiji od njih su izabrani za sudjelovanje na ovom treningu.

Sudionici treninga su mladi okupljeni oko organizacija PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko, NVO Šest čulo Doboj, Enter i GKM Vitez te Omladinskog resursnog centra Tuzla.

Nakon petodnevnog treninga, mladi će po povratku u svoje sredine imati zadaću stečeno znanje prenijeti u svoje zajednice osmišljavanjem i igranjem kratkih igrokaza, kojim će adresirati probleme u svakodnevnici mladih iz Bosne i Hercegovine.

Tim od 25 mladih će narednih 5 dana raditi sa eminentnim omladinskim trenerima Miralemom Tursinovićem i Jasminom Jašarevićem.

Radionice će se realizirati u Kazališnoj dvorani Vitez, od 25. do 29. travnja. Projekt „Mladi za bolju budućnost“ je podržan i financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakHitno potrebna pomoć teško oboljeloj samohranoj majci Višnji Pajtak
Sljedeći članakProjekt razmjene učenika Vitez – Hellweg-Schule