Zapečaćeno 8 objekata, izrečene kazne u iznosu 69.600,00 KM

Porezna uprava Federacije BiH- Županijski porezni ured Mostar je 22. i 23.veljače 2021. godine izvršila 67 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanske županije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti. 

Kontrole su izvršene na području: Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka. 

Inspektori su u 36 kontrola otkrili nezakonitosti u poslovanju poreznih obveznika. Zatečeno je 9 neprijavljenih radnika, 9 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 1 obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 1 objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja zapečaćeno je 8 objekata i podnesena su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 69.600,00 KM. 

Iz Porezne uprave kažu kako će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Prethodni članakPostavljena prva “pametna” klupa u Vitezu
Sljedeći članakU Napretkovim prostorijama Ivanela Brković održala predavanje na temu ,,Emocionalna pismenost”