ZAPAŽEN REZULTAT MLADE VITEŽANKE: Dora Ćosić nastupila na natjecanju u Mađarskoj

Dora Ćosić

Najmlađa kadetkinja STK “CM” Vitez Dora Ćosić (U-11) nastupila je na izrazito jakom međunarodnom natjecanju “Hungarian Mini Cadet Open” u Budimpešti. Turnir se igrao od 15. do 17. siječnja 2016. godine, gdje je učešće uzelo preko 20 europskih zemalja.

U grupnoj fazi natjecanja ostvarila je dvije pobjede protiv Turkinje DEMIR Feyze 3:1 i Mađarice LETANÓCZKI Dalme 3:2 i poraz od Mađarice TANÁCS Nóre 3:1, te zbog “zatvorenog kruga” između tri natjecateljice s istim brojem bodova, Dori je nedostajao jedan set (bolje reći poen), a možemo reći i sportske sreće za prolazak dalje.

U nastavku natjecanja za poredak, Dora je nanizala još 3 pobjede i to protiv Turkinje GUNDUZ Dilan 3:1, Rumunjke MOLDOVAN Dore 3:0, da bi u utješnom finalu porazila i drugu Rumunjku GIRLEA Cosmina Mariu sa 3:0 u setovima, te s ukupnim skorom 5-1 i neprocjenjivo stečenim iskustvom završila natjecanje na 13. mjestu.

Isto tako, nakon stanke od samo jednog dana, Dora će se priključiti pripremama kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine (igračice do 14 godina) koje se održavaju u Tuzli u periodu od 17. – 24. siječnja 2016. godine.

Ovim putem zahvaljujemo se svim donatorima koji su omogućili Dorin odlazak na ovo natjecanje.


U petak, 15. siječnja 2016. godine, održano je županijsko ekipno prvenstvo za kadete i kadetkinje. Na turniru su sudjelovali i članovi STK “CM” Vitez. Ekipa za koju su igrali Marko Petrović i Marko Bobaš osvojila je treće mjesto. Turnir je igran u dvorani u Starom Vitezu. Za STK “CM” su pored Petrovića i Bobaša nastupile još svije ekipe, za mušku su igrali David Mlakić i Andrej Batalija, a za žensku Iva Šakić i Monika Bralo.