Zapadna Hercegovina: Od sutra ograničenje kretanja od 23 sata, mogućnost organiziranja većih skupova uz dopuštenje Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je u utorak, 20. travnja u Širokom Brijegu. Zavod za javno zdravstvo obavijestio je Stožer o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

S obzirom na pozitivan trend posljednjih dana, usvojena je mjera o skraćenju ograničenja kretanja s 21,00 na 23,00 sata. U zatvorenim i otvorenim prostorima dopušteno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. travnja, a prije isteka ovih mjera biti će ponovno razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati. Podsjećamo, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno”, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.