Zanimljiva reportaža o Vitežanima koji su “potegli” Iz Münchena na utakmicu Hajduka

Kako ljubav prema bijeloj boji ne poznaje ni nacije, ni granice pokazala je skupina Hajdukovih navijača porijeklom iz Viteza u Bosni i Hercegovini. Priči na zanimljivosti dodatno daje podatak kako su ovi navijači na privremenom radu u Munchenu, a nije bilo teško na derbi s Rijekom do Splita voziti se čak 15 sati.

„Ja ne mogu drugo nego da ga volim“ – stih je ovo iz navijačke pjesme koji najjednostavnije može pojasniti ljubav za Hajdukom koju u sebi nose Josip Šapina i Nikola Drmić, porijeklom iz Viteza u Bosni i Hercegovini.

Grad Vitez ima svoj klub navijača Hajduka koji vjerno prate svaku njegovu utakmicu. Bez obzira na udaljenost između Splita i Viteza ili bilo kojeg drugog grada u kojem Hajduk igra, uvijek se skupi grupa navijača koja ide bodriti svoj najdraži klub.Potraga za boljim životom mladiće je natjerala da spakiraju kofere i napuste dom.

Sada im je put do Poljudske ljepotice još dulji, ali prava ljubav ne poznaje granice ni kilometre. Već bi danas München zamjenili Splitom, samo da je ovdje malo bolja situacija.

Iako su preko 900 kilometara udaljeni od svog kluba, brojni se navijači okupljaju u Münchenu, zajedno gledaju utakmice i iz daleka bodre svoje najdraže. Ovom prilikom su pozvali i našu televizijsku ekipu na Bilu noć koja će se u listopadu ove godine održati u Münchenu piše Mreža TV.

Kada se dogode navijački neredi, bez generaliziranja, sjetite se ovakvih navijača zbog kojih Hajduk s ponosom može reći da ima jednu od najboljih i najvjernijih svjetskih publika. I za kraj, pozdrav mami, koju ovaj put zbog Hajduka, nisu stigi posjetiti.

Izvor

Prethodni članakFriz Vir nastupio na Otvorenom državnom prvenstvu frizera BiH u Vitezu
Sljedeći članakNe nasjedajte na lažne SMS poruke!