Zamjenica ministra obrane Marina Pendeš na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a

Zamjenica ministra obrane Marina Pendeš sudjelovat će na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO u Bruxellesu s ministrima obrane zemalja sudionica misije ISAF i Resolute support.
Kako je priopćeno iz Minstarstva obrane BiH, u Bruxellesu će se 4. lipnja održati sastanak Sjevernoatlantskog vijeća NATO, na kojem će, uz ministre obrane zemalja sudionica misije ISAF i Resolute support (Odlučna podrška), nazočiti i delegacija Ministarstva obrane BiH koju predvodi zamjenica ministra obrane za politiku i planove, Marina Pendeš.

Na sastanku će se razgovarati o stanju i tijeku operacije podrške miru ISAF, kao i o napretku priprema za provođenje NATO-ove nove misije Resolute support u Afganistanu.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH iskazali su punu opredijeljenost za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u NATO vođenim operacijama podrške miru.

Predsjedništvo BiH odobrilo je nastavak angažiranja Oružanih snaga BiH Afganistanu, nakon misije ISAF koja završava tijekom 2014. godine.

Pored zamjenice ministra Marine Pendeš, u izaslanstvu Ministarstva obrane BiH se nalazi brigadir Siniša Ostojić – stručni savjetnik za operacije podrške miru u Ministarstvu odbrane BiH i brigadir Alija Kožljak, šef vojnog dijela misije BiH pri NATO.