Zakazali i razočarali na Koševu

Foto: FK Sarajevo

„Kuku lele, majko moja“, kažu navijači Viteza koji su u Sarajevu gledali utakmicu na Koševu Sarajevo – Vitez i oni koji su putem malih ekrana gledali snimak ove utakmice u subotnjim kasnim večernjim satima. Tako i slično govore, prije svega, oni navijači koji su, skupa s igračima i Stručnim stožerom, gajili nadu i o mogućem povoljnom rezultatu, ili su, pak, sami sebe samo hrabrili, što je, ipak, vjerojatnije. 

Naime, Vitez je protiv znatno pomlađenog Sarajeva (u  zapisniku su  bilo čak devetorica igrača mlađa od 21 godine, a šestorica su dobila i priliku zaigrati protiv Vitežana), igrao vrlo loše, ispod i dosadašnjih razina igre koja također nije bila „za pamćenje“. Jer, u tih šest utakmica prije Sarajeva, Vitez je osvojio samo jedan bod, s ukupno tri postignuta gola, ali ih nitko nije „rasturio“, „razbio“, kako se to u nogometu zna reći. Čak su u dva navrata ozbiljnije bili i oštećeni sudačkim odlukama, protiv Krupe u Vitezu (1:1) i na Grbavici protiv Željezničara (0:1). Na žalost, na Koševu u subotu Vitez je djelovao vrlo loše, izgubljeno u vremenu i prostoru, bez glave i repa, bez ijedne ozbiljnije prilike za postizanje gola, čak i bez udarca na vrata nezaposlenog golmana Sarajeva Pavlovića.

Jasno, vrlo nezadovoljan igrom svoje momčadi je i trener Viteza, Ivica Bonić: „Ovo je za nas ne samo poraz, nego treba reći vrlo težak poraz. Jer, cijeli susret igrali smo vrlo slabo i ovo je naša najlošija predstava u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sarajevo nas je nadigralo u svim elementima igre i potpuno sam razočaran igrom svoje momčadi. No, još nije ništa gotovo, a naredni susret s Čelikom u Vitezu, rekao bih, odredit će naše izglede u borbi za ostanak u Premijer ligi“.

Međutim, neki članovi rukovodstva viteškog premijer ligaša, navijači…imaju ozbiljnih zamjerki i stručnom stožeru. Zamjeraju  trenerima „lutanje“ u traženju momčadi i odabiru igrača za pojedine utakmice, nikako da se momčad standardizira , da se konačno zna „tko može kositi a tko vodu nositi“. Istina, ima opravdanih razloga koji uvjetuju takve situacije pa tako i „izgled momčadi“ iz utakmice u utakmicu – bolesti, ozljede, nedovoljna tjelesna pripremljenost pojedinih igrača… No, ne može, a tako misle mnogi,  biti „ulaznica“ za prvu jedanaestoricu dobra igra u jednom poluvremenu (ili nešto više) u prijateljskom susretu protiv Željezničara, za početni sastav utakmice na Koševu. Naravno, treba vrednovati rad i igru i na prijateljskim utakmicama, no pokazalo se da s mladim igračima, školovanim, nema dvojbe, treba biti vrlo oprezan, jer dečki jednostavno „izgore“, što se pokazalo i protiv Zrinjskog a evo i protiv Sarajeva. Ne može biti, nije nogometno prihvatljivo, u sadašnjoj konstalaciji  igračkih snaga Viteza da na klupi ostanu Đerić, Livaja, Cosić…. Jednostavno to nije normalno jer u rosteru NK Vitez nema  adekvatnih zamjena za ovu trojicu igrača ako su zdravi i spremni za igru. Isto tako nije razumljivo da se, recimo, iz igre povlači  napadač Zukić a u igru uvodi Đerić. A njih dvojica su „tandem“ i jedan bez drugog nisu ono što bi trebali i što mogu biti. Nije normalno da mladi i neiskusni igrač igra na mjestu gdje nikada nije igrao… Treba također reći da neki igrači još nisu ni izdaleka opravdali očekivanja stručnog stožera i navijača. Zašto? To je sada i dodatno pitanje na koje stručni stožer mora naći odgovor. Isto tako prava trakavica vodi se oko papirologije Josipa Vukovića koji je u Vitez stigao iz RNK Split, a svi u klubu, skupa s navijačima s nestrpljenjem čekaju pravo nastupa Vukovića i Leopolda Novaka koji je također stigao u Vitez iz Rumunjske. A nadaju se, svi odreda, a što  drugo svima vezanim za NK Vitez i preostaje , da će onda, valjda,  od naredne subote, od susreta s Čelikom u Vitezu, sve krenuti na bolje.

Prethodni članakKoalicija za zaštitu rijeka BiH uz Kruščicu
Sljedeći članakProgram proslave Žalosne Gospe na Kalvariji