Zajednički projekt Sveučilišta u Mostaru i Općine Kreševo ocijenjen povijesnim

Ovoga tjedna, točnije u utorak, u Kreševu je održana svečanost otvorenja dislociranog studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Prvu godinu studija upisalo je 13 studenata iz svih krajeva BiH, a imaju mogućnosti studirati na zasad tri otvorena smjera; opći te crkvene i instrumentalne glazbe. Prilikom otvorenja studija u Kreševu istaknuto je kako je riječ o projektu od povijesnog značaja za Kreševo i Središnju Bosnu, a koji je realiziran zahvaljujući zajedničkim naporima čelnika Sveučilišta u Mostaru, općine Kreševo na čelu s Radojom Vidovićem, načelnikom Kreševa i Nikicom Tomićem, zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kreševo, kao i čelnicima HDZ BiH.

Školarinu Damjanu Cvjetkoviću, jednom od studenata podrijetlom iz Bugojna, iz povratničke obitelji sa šestoro djece, plaćat će ŽO HDZ BiH ŽSB, potvrdila je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. Novo okupljanje gosti i domaćini svečanosti otvorenja dislociranog studija glazbe u Kreševu najavili su na promociji prvog naraštaja studenata visokoškolske ustanove koja će, izraženo je prilikom otvorenja, bez sumnje iškolovati svjetski priznate glazbenike, a Kreševu vratiti nekad prepoznatljivu i značajnu ulogu u kulturnom životu Središnje Bosne i BiH.

Svečanost otvorenja dislociranog studija glazbe u Kreševu okupila je i čelnike Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektoricom prof. Dr. Ljerkom Ostojić i prof.dr. Mariom Vasiljem, dekanom Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a izaslanstvo HDZ BiH predvodila je Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna.