Zaim Kajmak usmrćen s tri hica iz pištolja

Sudija za prethodni postupak Županijskog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Emiru Tabakoviću (22) iz Zenice, osumnjičenom za ubistvo Zaima Kajmaka (50) iz Viteza. Županijsko tužiteljstvo Travnik Tabakovića tereti za tri krivična djela.

Urađena obdukcija

– Osumnjičenom Tužiteljstvo stavlja na teret krivična djela ubojstvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i nanošenje lakših tjelesnih povreda – potvrdila je Dnevnom avazu Edina Jaganjac, galsnogovornica Županijskog tužiteljstva u Travniku.

Podsjećamo, nakon fizičkog obračuna s jednom osobom izvan noćnog kluba „Vila” u Nadiocima kod Viteza, Emir Tabaković, koji je tu noć bio u alkoholiziranom stanju, vratio se za šank nakon čega je ušao u konflikt s više osoba, među kojima su bila i braća Kajmak. Tom prilikom Tabaković je izvadio pištolj i počeo pucati te je ranio Nedžada Kajmaka (55) i Arnela Neslanovića (26) iz Busovače, dok je u pravcu Zaima Kajmaka pucao više puta. Od zadobivenih rana Zaim Kajmak je podlegao na licu mjesta, Nedžad Kajmak je zadobio prostrel lijevog koljena, a Arnel Neslanović lakše tjelesne povrede.

Preliminarni rezultati obdukcije obavljene na Patološkom odjelu JU Bolnica Travnik pokazali su da je ubijeni Zaim Kajmak pogođen s tri hitca, dva u nogu i jedan u prsa, što je uzrokovalo trenutnu smrt.

Sudjelovanje u tuči

Policija je neposredno nakon događaja, osim Tabakovića, privela i Arnela Neslanovića koji je sudjelovao u tučnjavi. On je bio zajedno s oštećenima, ali je priveden jer je policija morala osigurati prisutnost svih koji su sudjelovali u sukobu, rečeno je Dnevnom avazu u MUP-u Srednjobosanske županije.

Emir Tabakobić je u travnju ove godine privođen tijekom akcije “Svitanje”, koja je provedena zbog presijecanja lanca trgovine drogom i oružjem.

K.Kavazović / Dnevni avaz

Prethodni članakVozači oprez: Na prometnicama SBŽ mobilni radar “TruCAM”
Sljedeći članakIzgubili ste telefon negdje u kući sa ugašenim zvukom? Pronađite ga lako!