Zahuktava se predizborna kampanja

Vrlo aktivni u predizbornoj kampanji za jesenske lokalne izbore su srednjobosanski HDZ-ovci BiH. Aktivnosti vodi i koordinira predsjedništvo županijskog odbora, na čelu s predsjednicom Lidijom Bradara.

U početnoj fazi kampanje odlučeno je da predsjedništvo ŽO, skupa s ministrima u županijskoj vladi, imenovanim na prijedlog HDZ-a BiH (Jozo Jurina, Nikola Grubešić, Zoran Luković), te predsjedateljem županijske skupštine (Josip Kvasina) posjete sve općinske organizacije (11) u Srednjobosanskoj županiji. Cilj je detaljno ih upoznati s predizbornom strategijom ali i saznati i upoznati se s problemom s kojim se općinske organizacije susreću u radu i djelovanju.

Poslije Travnika i Novog Travnika, predsjedništvo srednjobosanskog ŽO HDZ-a BiH na čelu s predsjednicom Lidijom Bradarom, skupa s ministrima u županijskoj vladi i s predsjednikom županijeske skupštine, proteklog su vikenda posjetili svoje općinske organizacije u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Bugojnu. Domaće HDZ-ovce u Uskoplju predvodio je predsjednik OO Božo Perić i upoznao ih s djelovanjem općinske organizacije i već aktualnim predizbornim aktivnostima u ovoj općini. Naglasio je dobru i pozitivnu klimu, a koja je preduvjet za traženja i očekivanja pozitivnih rezultata na jesenskim lokalnim izborima. Članove OO predsjednica Bradara je detaljno upoznala sa radom i djelovanjem županijskih straktura vlasti, ali i s općom političkom situacijom u FBiH te s izbornom strategijom HDZ-a BiH, koja u nekim segmentima za lokalnu razinu, pa tako i za Gornji Vakuf-Uskoplje, općinskoj organizaciji, zbog već poznatih specifičnosti, daje slobodu i odriješene ruke, dogovaranja, mogućim međustranačkim sporazumima i koalicijama. A sve, naravno, uz maksimalnu odgovornost.

Boravak u Uskoplju članovi predsjedništva Ž.O. iskoristili su za posjet župi Uznesenja Marijinog, gdje ih je srdačno dočekao i s radom i djelovanjem župne zajednice upoznao fra Vinko Marković. U ovoj župi uporno se radi na uređenju crkve, crkvenog okoliša i infrastrukture što, uglavnom, financiraju župljani, a pomoć je, putem donatora obećala predsjednica Lidija Bradara. O radu, djelovanjem i problemima s kojim se susreću u Bugojnu, županijske dužnosnike upoznala je Greta Kana, predjsednica OO HDZ-a BiH. Ukazala je na ojačani i novim članovima osvježeni OO, te na konstituiranje zajednice žena ,,Kraljice Katarine Kosača” HDZ-a BiH Bugojno’. Istovremeno Miroslav Zelić, predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata, posebno je potencirao pitanje bezskurpuloznih ataka federalnog ministra branitelja, Zukana Heleza, na prave stradalačke i braniteljske populacije HVO-a u FBiH, a koja se po mnogo čemu posebno manifestira upravo u Bugojnu. Na ovom je sastanku bilo govora, uz mnoge druge teme, i o pokušajima, nelegalnim, bez potrebnih dozvola i suglasnosti graditi spomen obilježje poginulim pripadnicima ABiH u partizanskom groblju u Bugojnu. Uz taj slučaj rečeno je, niz je drugih koji su na djelu, rade, izvode, planiraju bez zakonskih okvira, bez urbanističkih i drugih zakona, prepisanih dozvola i suglasnosti. Prema informacijama iz Tajništva ŽO HDZ-a BiH, od koga smo dobili i informaciju o radnim posjetama Gornjem Vakufu-Uskoplju i Bugojnu, već ovoga tjedna radni posjet bit će organiziran u Busovači, Fojnici i Jajcu.