U Zagrebu osnovan Klub bosanskih studenata, Ivan Kapetanović predsjednik

U subotu je u Studentskom domu Stjepan Radić, ujedno i najvećem studentskom domu u Republici Hrvatskoj, je osnovan Klub bosanskih studenata (KBS) u Zagrebu. Naime, kako to obično biva među studentskom populacijom, druženje s kolegama iz istoga kraja uvijek je posebno pa tako postoje mnoge udruge koje će ih povezati. Od danas će tu ulogu imati i Klub bosanskih studenata koji će omogućiti druženje naših studenata iz Busovače, Fojnice, Jajca, Kupresa, Orašja, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Žepča i ostalih gradova drage nam Bosne i Posavine.

Na osnivačkoj skupštini raspravljalo se o budućim projektima, idejama i ciljevima, ali i onim pravnim dijelovima kao što je Statut,  a izabrani su Upravni odbor, Nadzorni odbor i Predsjednik.

Najveće zasluge pripadaju Ivanu Kapetanoviću kao inicijatoru ideje, a koji je ujedno na sjednici izabran za prvoga predsjednika.

Veliku zahvalnost želimo izraziti i Ivanu Sajeviću koji je našem predsjedniku pomogao svojim angažmanom i idejama koje su bile presudne za pokretanje Kluba bosanskih studenata u Zagrebu. Osnivanje KBS-a razveselilo je naše brojne studente koji su u Zagrebu i koji se nadaju da će napokon imati prostor i mogućnost upoznati se i održavati kulturu gradova iz kojih dolaze. Ujedno se nadamo velikoj potpori kako Sveučilišta u Zagrebu, tako i svih ljudi iz Bosne koji su spremni podržati našu ideju”, priopćeno je s osnivačke skupštine Kluba bosanskih studenata u Zagrebu.

KBS u Zagrebu će se baviti kulturnim, sportskim, humanitarnim radom, a sve u cilju promicanja zajedništva i prijateljstva među bosanskim studentima.

“Prvi ciljevi i radovi bit će povezivanje s Udrugom bosanskih Hrvata Prsten, ali i studentskim udrugama kao što je Zavičajni klub Hercegovačkih studenata. Nakon toga se nadamo organiziranju brojnih kulturnih događanja, ali i velikog događaja kao što je Večer bosanskih studenata”, navodi se na koncu priopćenja KBS-a u Zagrebu.

Prethodni članakGKM Vitez i “Šmizle” otvorili Dane studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru
Sljedeći članakMusa: Osvojili smo bod, mada smo računali i planirali osvojiti sva tri