Zadovoljstvo i umjereni optimizam

Dogovor-pred-treningSolidan bodovni saldo (22 osvojena boda) i plasman na prvenstvenoj ljestvici (11. mjesto) nakon završene produžene (19 odigranih kola) sezone, razlozi su umjerenom zadovoljstvu i dobroj atmosferi u premijerligašu Vitezu s kojom se ušlo u pripreme za nastavak proljetne sezone. Uz to, momčad je ostala na okupu, a na početku prijelaznog roka Vitežanima su pristupila dvojica iskusnih igrača Travnika, Zeničani Haris Hećo, vezni igrač i Aladin Isaković, napadač. A upravo je trener Ante Miše tražio takav profil igrača koji će Vitezu dati i novu kvalitetniju dimenziju.

„Poznajem ovu sredinu, igrače, ljude koji vode klub i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv i vratio se u Vitez gdje sam igrao jednu sezonu u prvoligaškoj konkurenciji. Radom i maksimalnim angažmanom nastojat ću se nametnuti stručnom stožeru i opravdati povjerenje koje mi je pozivom ukazano”, kazao je Haris Hećo.

„Zvao me Velež, načelno smo se i dogovorili, a onda je stigao poziv iz Viteza. Blizina Zenici, igranje domaćih prvenstvenih utakmica upravo u Zenici, poznavanje sredine, većine igrača, vjerni navijači koji nose svoju momčad, stabilnost i ambicioznost kluba, bili su razlozi što poziv Viteza nisam mogao odbiti. A u tomu me je podržao i otac Muris koji je prije skoro tri decenije igrao u Vitez”, pojasnio je razloge dolaska u Vitez a ne odlazak u Mostar, stasiti napadač Aladin Isaković.

Prema riječima šefa stručnog stožera Ante Miše, dolaskom Heće i Isakovića za Vitez je prijelazni rok završen.” Dobili smo ono što smo tražili, Branković i Perković su tijekom zimske stanke sanirali ozljede (Branković će uskoro u puni trenažni proces op.a.), momci bespogovorno ispunjavaju ono što tražimo od njih, služi nas i vrijeme, imamo dobre uvjete za rad, pa otud i naše zadovoljstvo, s nadom da će tako biti i u nastavku pripremnog perioda”, kazao je Miše.

Ritam treninga na terenu Franšiznog centra BiH je, rekli bismo, uobičajen za ovu fazu priprema – dva uzastopna dana po dva treninga, treći dan jedan trening, a četvrti dan igrači imaju slobodno. Takav ritam, kaže Miše, bit će sve do 1. veljače kada momčad ide na osmodnevne pripreme u Međugorje.

Z. Čilić