ZABRINUTI RODITELJI: Kada počinje Program obveznog predškolskog odgoja?!

unicef vrticU zadnje vrijeme na e-mail našeg portala pristižu brojna pitanja roditelja koji imaju djecu predškolskog uzrasta, a u svezi s nedavnim javnim pozivom za obvezan upis djece program predškolskog odgoja u našoj općini. S obzirom da je na portalu vitez.info 23. rujna objavljena vijest i javni poziv za upis djece, osjećamo se dužnima prenijeti njihovo nezadovoljstvo.

Roditelji se, naime, pitaju zašto program koji je trebao početi 1. listopada još nije počeo i zašto nemaju nikakvu valjanu informaciju o provođenju istog. U javnom je pozivu navedeno i da se program sastoji od 300 sati nastavnog plana, a uzimajući u obzir da bi program trajao do konca tekuće školske godine, postavlja se pitanje koliko je sati već „propalo” i zašto ni na koji način roditelji o tome nisu obavješteni.

Ovaj program provodi JU „Dječji vrtić” Vitez u suradnji s partnerima: OŠ „Vitez”, Općina Vitez i Unicef te smatramo da odgovorne osobe iz navedenih ustanova imaju pravovaljane razloge zbog čega je početak programa odgođen, a ukoliko se oglase na bilo koji način, mi ćemo ih rado, u cijelosti, prenijeti na našem portalu.

›››› Poziv pročitajte ovdje: http://vitez.info/drustvo/najnovije-vijesti/vitez/6881-vrti%C4%87-za-sve-poziv-za-upis-djece-u-obvezni-program-pred%C5%A1kolskog-odgoja.html