Zabava i natjecanje obilježile 8. Sportske igre mladih u Vitezu

U Vitezu održane Sportske igre mladih

Jučer, 12. lipnja 2018. godine u Vitezu su održane osme BH Telecom Sportske igre mladih, a djevojčice i dječaci su se imali priliku natjecati u malom nogometu, košarci, odbojci na pijesku te igri između dvije vatre. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Vitezu je Općina Vitez. Djevojčice i dječaci su na terenu pokazali fer play koji je važan segment Igara i koji Igre promoviraju kroz projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u suradnji s Košarkaškim savezom BiH, a uz financijsku podršku USAID-a. Igrama u Vitezu nazočila je i pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti, gospođa Marija Grabovac.

- REKLAMA -

„Općina Vitez se i ove godine odlučila podržati Sportske igre mladih jer se pokazalo još prethodnih godina da su to bile lijepe Igre koje okupljaju veliki broj mladih. Djeca su sretna i radosna da kroz zdrav način života, sport i druženje sa prijateljima, sportski duh da pokažu što umiju i znaju i za njih je to veliki uspjeh. Svako okupljanje mladih te promocija zdravog života i odlazak na Finalno natjecanje Igara u Sarajevu, sve im to čini zadovoljstvo sreću i radost i zbog svih tih stvari će Općina Vitez nastojati podržati da se Igre i u budućnosti nastave“ kazala je Marija Grabovac, pomoćnica načelnika Općine Vitez za društvene djelatnosti.

Igre su otvorene natjecanjima za najmlađe u igri između dvije vatre u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, a mališani koji su kućama ponijeli zlatne medalje činile su ekipu „Vatreni zmajevi“.

„Danas smo pobijedili na Bingo CUP-u u igri između dvije vatre i svi smo dobili zlatne medalje. Super smo se proveli i radujemo se učešću sljedeće godine“ kazao je Ismail Ribo kapiten zmajeva.

Zabava je nastavljena uz natjecanju u malom nogometu za mlađu kategoriju, 2007. godište i mlađi, a ekipa pod nazivom „ECoS“ ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu, predvođena kapitenom Ivanom Bobašem.

„Pobijedili smo danas na Poli CUP-u u nogometu i jedva čekamo finalno natjecanje Igara u Sarajevu. Nadamo se dobrom rezultatu“ izjavio je kapiten ekipe ECoS, Ivan Bobaš.

Na košarkaškim natjecanjima u okviru Kinder +Sport CUP-a, plasman na finalno natjecanje Igara ostvarile su ekipe „Prvi koš“ u muškoj konkurenciji, starijoj kategoriji te „Vatreni“ u muškoj konkurenciji u mlađoj kategoriji dok su među curicama najuspješnije bile iz ekipe „Vitez“. Posebnu pažnju gledatelja privukle su nogometne utakmice u starijoj kategoriji gdje je u teškoj finalnoj utakmici, plasman na Finale Igara obezbijedila ekipa simpatičnog naziva „Benzinska“.

„Osvojili smo Coca-Cola CUP u Vitezu i jedva čekamo finale u Sarajevu. Nadamo se dobrom plasmanu i tamo“ kazao Derviš Patković.

Posljednje takmičenje u Vitezu, održano je u „Romari“ Sportskom centru, gdje su se odigrala takmičenja u okviru Podravka CUP-a, u odbojci na pijesku. Ekipe koje će predstavljati Vitez u ovom sportu su djevojčice iz ekipe „Nonice“ te dječaci iz ekipe „Zavidovići“ iz Zavidovića. Finalno natjecanje Igara održat će se od 7. do 11. kolovoza 2018. godine u Sarajevu, gdje će se mališani iz 34 bh. grada natjecati u 10 različitih sportskih disciplina.

Top akcija 18.-27.1.