Za vrijeme krađe zlatarne u razmjeni vatre s policijom smrtno stradao jedan od pljačkaša

Protekla tri dana, na području Policijskih uprava Kantona Središnja Bosna prijavljeno je 13 kaznenih djela. Dogodile se 22 prometne nezgode, s manjom materijalnom štetom, u kojima su tri osobe ozlijeđene. Iz prometa je isključeno 15 vozila i 18 vozača.

Jutros, u četvrtak, 3. svibnja 2012. godine, oko 03,30 sati, Policijskoj stanici Jajce se obratila ophodnja policije PS Jajce i prijavila da je počinjeno kazneno djelo krađe u zlatarske radnje „Gabi” i „Gold”, koje se nalaze u ulici J.B. Jelačića u Jajcu. Tom prilikom je od strane nepoznatih osoba došlo do uporabe automatskog naoružanja prema ophodnji policije, te je razmjenom vatre jedna osoba smrtno stradala i nalazi se u vozilu „Passat” koje je ostalo na mjestu događaja, a druga osoba je pobjegla u nepoznatom pravcu. Drugo vozilo marke „Passat”, koje su koristile tri nepoznate osobe se udaljilo sa lica mjesta.

Istražitelji policije Policijske stanice Jajce su blokirali širi dio grada, te je angažirana Jedinica za potporu MUP-a SBŽ. Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a SBŽ obavljaju i poduzimaju druge taktičko-operativne mjere i radnje u suradnji s dežurnim tužiteljem. Očevid je u tijeku.