Za vikend ukraden kombi u Staroj Biloj

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije evidentirano je 11 krivičnih djela, a radi se o 6 teških krađa, 2 krađe, 1 šumska krađa, 1 prevara i 1 krivično djelo teške tjelesne povrede.

Dana 15. studenog 7:15 u PS Vitez prijavljena je teške krađa motornog vozila marke Mercedes-kombi, koje je bilo parkirano u mjestu Grgino polje – Stara Bila u općini Vitez. O prijavi krađe upoznate su sve policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, a za vozlom je raspisana potjernica.

Oko 10:40 sati ukradeno vozilo je pronađeno pored puta nedaleko od mjesta Šarići, općina Travnik. Izvršen je uviđaj na mjestu krađe i na mjestu pronalaska vozila, a u tijeku su radnje na otkrivanju izvršilaca, koje poduzimaju službenici krim policije PU Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od čega su 4 slučaja učestvovanja u tuči, 2 slučaja prosjačenja i 2 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 17 osoba.

SIGURNOST  PROMETA

Dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok su 4 osobe lakše povrijeđene. Iz prometa je isključeno 15 vozila i 43 vozača motornih vozila, uručeno je 316 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a evidentirana su i 124 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Službenici policije su u više gradova na području Srednjobosanske županije proveli lokalne akcije pojačane kontrole prometa s akcentom na kontroli alkoholiziranosti vozača i registriranosti vozila, kojom prilikom je iz prometa isključeno 15 vozila i 43 vozača motornih vozila.