Za vikend u Srbiju ušla 18.793 bh. državljana

USrbiju su proteklog vikenda, od 4. do 6. lipnja, ušla 18.793 državljana BiH. Kazala je to za Faktor glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican.

Dodala je kako se na osnovu ovih i brojki od tjedan dana ranije može kazati kako je tijekom prošlog vikenda bio pojačan promet na ulazu u Srbiju iz BiH.

– Ako se uzme u obzir da smo, od 28. do 30. svibnja, iz BiH u Srbiju evidentirali 14.379 prelazaka bh. državljana, onda možemo reći da je prošlog vikenda promet bio pojačan – dodala je Vican. Iako u Graničnoj policiji BiH nisu mogli navesti razlog, jer kako kažu, ne pitaju putnike koji je razlog njihovog putovanja u druge zemlje, pretpostavlja se da je jedan od njih i mogućnost cijepljenja protiv koronavirusa.  Naime, Vlada Srbije je 2. lipnja donijela odluku da se bh. državljani od 3. lipnja u ovoj zemlji ponovno mogu cijepiti protiv COVID-19.

Kako su proteklih dana izvještavali srbijanski mediji, državljani BiH mogli su doći na bilo koji punkt predviđen za cijepljenje, od Beograda, Loznice, Priboja, Novog Pazara…, i primiti cjepivo, a na raspolaganju je bilo više njih, od AstraZenece, Pfizer, Sinopharm cjepiva.  Vican je podsjetila da državljani BiH u Srbiju i Crnu Goru i dalje mogu sa putovnicom ili osobnom iskaznicom kao važećim dokumentima. – Kada je riječ o zemljama Europske unije, BiH još nema potpisan sporazum s tim državama gdje je osobna iskaznica važeći dokument za prelazak državne granice – navela je Vican.

Iz Granične policije BiH naveli su kako je u razdoblju od 4. do 6. lipnja kroz sve granične prijelaze na izlazu iz naše zemlje prešlo 57.338 bh. državljana, dok je u od 28. do 30. svibnja evidentirano 45.974 prelazaka.

Prethodni članakNovi Travnik prvi u KSB potpisao Deklaraciju „Općine bez brana“
Sljedeći članakAplikacija za anonimnu prijavu ilegalnih aktivnosti u šumarstvu uz pomoć građana