Za vikend na Vlašiću prvi nogometni turnir za dječake

U dane vikenda, od 15. do 17. listopada, na Vlašiću će se okupiti oko 300 dječaka iz Zenice, Viteza, Banja Luke, Prnjavora, Prijedora i Doboja, kako bi zaigrali nogomet na turniru koji će biti organiziran na sportskim terenima hotela Sunce.

Nogometna umijeća odmjerit će dječaci uzrasta osam i deset godina koji već aktivno treniraju nogomet.

– Na turniru učestvuju ekipe škola nogometa i nogometnih akademija iz šest gradova u okolini Vlašića. Dječaci dolaze u pratnji trenera i roditelja, pa smo sigurni da će Vlašić narednog vikenda biti mjesto susreta, igre, druženja i zabave, u pravom smislu tih riječi.

Cilj nam je promocija zdravog načina života i skretanje pažnje na značaj bavljenja sportom još od ranog djetinjstva. Osim toga, želimo pokazati da Vlašić nije samo destinacija za ljubitelje zimskih sportova već da ova planina svojim gostima može ponuditi mnogo više, u svim sezonama i za sve generacije.

Ove jeseni organiziramo prvi vlašićki nogometni turnir za dječake, a u planu su i druge sportske, rekreativne i zabavne manifestacije – govori Muamer Hurić, direktor marketinga i prodaje u hotelima Blanca i Pahuljica.

Prethodni članakNovi Travnik: Predavanje i radionice na temu prevencija ovisnosti
Sljedeći članakPromovirana knjiga “Šest milimetara” u Novom Travniku