Za sve koji se vraćaju iz inozemstva u BiH obvezna izolacija 14 dana

Na prijedlog dvaju ministarstava zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH, koji dolaze iz inozemstva, idu u izolaciju od 14 dana, a ta odluka stupa na snagu 16. ožujka.

Bosna i Hercegovina se nalazi na samom početku borbe protiv koronavirusa, koji prijeti da ugrozi zdravlje građana i ukupan poljoprivredni život u BiH – rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, nakon sastanka s premijerima bh. entiteta Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem u Doboju o aktualnoj situaciji u vezi s pojavom koronavirusa, piše Fena.

Zaključeno je da su institucije reagirale pravovremeno te da su donijele adekvatne mjere borbe protiv ovog virusa te da se epidemija nalazi pod kontrolom.  Upozorili su na sve građane u BiH da se pridržavaju uputa nadležnih u ovakvim situacijama, jer se određeni broj nije pridržavao uputa. 

Na prijedlog dvaju ministarstava zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH, koji dolaze iz inostranstva, idu u izolaciju od 14 dana, a ta odluka stupa na snagu 16. ožujka BiH će reducirati, zaključeno je, broj graničnih prijelaza za prijelaz građana i roba. 

Na sastanku je rečeno i da je neophodna svakodnevna komunikacija te će biti uspostavljena dva stožera, zdravstveni i drugi koji će tražiti rješenja kako bi se posljedice korona virusa smanjile na ukupnu poljoprivrednu aktivnost. 

U BiH je ukupno potvrđeno 18 slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih u entitetu RS 15. 

Sastanku su nazočili ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u RS Alen Šeranić, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, direktor Inspektorata RS Dragutin Škrebić, te gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.ba/vijesti/tegeltija-bih-na-pocetku-borbe-protiv-koronavirusa-formirana-dva-stozera-1385702 – m.vecernji.ba

Prethodni članakČarobna donatorska večer za “Laudato TV”
Sljedeći članakIzjava načelnika Kozarske Dubice nasmijat će vas do suza!