Za sudjelovanje na 4. Jaeger Music Night 2012. prijavilo se 18 bendova

Za sudjelovanje na četvrtom izdanju programa Jaeger Music Night 2012. prijavilo se čak 18 bendova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Osim novih bendova, prijavili su se i bendovi koji su sudjelovali i u proteklim izdanjima programa Jaeger Music Night, te se sada smatraju zrelijim za sudjelovanje, kao i bendovi koji zbog drugih okolnosti prije nisu mogli sudjelovati u programu, priopćeno je iz press službe Jaeger Music Night.

Na natječaj su se mogli prijaviti svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock’n’rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani BiH, koji do prijave na natječaj nisu objavili samostalni nosač zvuka.

Pristigle prijave ocijenit će žiri sastavljen od predstavnika bh. glazbene industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH, s Branom Jakubovićem na čelu iz benda Dubioza Kolektiv, a bendovi finalisti će biti poznati do kraja svibnja.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće “Ekipa”, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tijekom trajanja programa.

Bendovi pobjednici proteklih izdanja programa Jaeger Music Night, “Berette” iz Širokog Brijega (2009.) i “Siledžije” iz Ljubuškog (2010.) već su izdali prve albume, dok na tome radi i prošlogodišnji pobjednik, bend “Polaroid Trip” (2011.) iz Sarajeva, u kojemu nastupaju i dva Vitežanina, Ivan Vidović i Ivan Križanac.

Izabrani sudionici Jaeger Music Nighta 2012 će i ove godine imati priliku svirati na plaćenim nastupima, koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se natjecati u glazbenim duelima.

Bit će održana tri kruga natjecanja, a u svakom će biti eliminirani bendovi koji osvoje manje glasova. Svaki će nastup upotpuniti i gostovanje afirmiranih bendova iz BiH i regiona.

Za svoje favorite glasovati će publika, i to na tri načina – tijekom svirki, putem web sitea www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister BiH.

Pobjeda u jednom obliku glasovanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se natjecati u programu Jaeger Music Night 2012.