Za odanost i samoprijegoran rad automobil na dar

„Tko radi ne boji se gladi“, kaže nam slikovito i znakovito Miroslav Biljaka, vlasnik i direktor tvrtke „Biljaka Trans“, sa sjedištem u Novoj Biloj.

A povod za kratak razgovor i ovaj tekst s Miroslavom Biljakom je jubilej tvrtke – šesnaesta godišnjica osnivanja i uspješnog poslovanja kao i nagrada dodijeljena tim povodom uposleniku, dugogodišnjem vozaču kamiona, sada dispečaru, Damiru Topaloviću. Naime, za vrijedan i samoprijegoran rad, za odanost i predanost poslu, tvrtki i njezinim vlasnicima, za povjerenje koje je takvim radom i odnosom kod njih stekao, u povodu šesnaeste godišnjice postojanja tvrtke, vlasnici su ga nagradili automobilom marke BMW.

„Iako vlasnici naše tvrtke, na čelu s direktorom Miroslavom Biljakom, vode računa o nama uposlenicima u svakoj prilici i u svakoj situaciji i ne samo kada su zakonske obveze u pitanju, ni u snu se nisam nadao ovakvoj vrijednoj nagradi. I ranije sam nagrađivan, imali su vlasnici razumijevanja za mene i u nekim drugim prilikama i situacijama, i ne samo za mene, a sad su me ovom nagradom „vezali“ za sebe, sada imam i dodatnu ljudsku obvezu dati sve od sebe u ispunjavanju svojih radnih obveza, pa i više od toga. Mogu reći, sa zadovoljstvom ću to činiti“, kazao je za portal Vitez.info sretni i zadovoljni Damir Topalović, uposlenik tvrtke „Bilaka Trans“, od njezinog osnivanja 2000. godine.

Tvrtka ima 25 uposlenih, bavi se međunarodnim transportom, a 2014. osnovali su i sestrinsku tvrtku u Zagrebu koja, za sada, ima dva transportna kamiona i troje uposlenih.

„S tendencijom i širenja posla, ako Bog da“, kaže nam Miroslav Biljaka, suprug i otac troje vrijedne djece, čovjek koji je u ovom poslu bio niz godina i prije osnivanja tvrtke „Biljaka Trans“.

„Pokušavamo, u granicama svojih mogućnosti, uposlenike učiniti zadovoljnim, „vezati“ ih za tvrtku, a to se može samo ljudskošću, korektnim odnosom i ispunjavanjem svih obveza iz prava o radnom odnosu, pa i nekim drugim beneficijama i činjenjima“, kaže Miroslav.

Od uposlenika saznajemo da uz redovita i iznad prosječna primanja, imaju božićnicu, regres… u određenim situacijama i potrebama i druge prinadležnosti, podršku svake vrste, u savladavanju prepreka i problema koji njih i njihove obitelji „stisnu i pritisnu“ u određenim situacijama.

„Tvrtka je relativno mala, ali po mnogo čemu primjera vrijedna“, kaže nam ovim povodom vrijednim automobilom nagrađeni, Damir Topalović.

Uz čestitke jubileja vlasnicima tvrtke „Biljaka Trans“ i svim uposlenicima i želja i nada da će ovakvih i sličnih   primjera prema uposlenicima biti i više i češće, pa će onda biti i manje odlazaka u bijeli svijet trbuhom za kruhom.