Ž.J. iz Stare Bile druga je žrtva preminla od gripe H1N1 u Kantonalnoj bolnici Zenica

Kantonalna bolnica Zenica objavila je putem svog službenog web portala kako je Ž.J. iz SDtare Bile, Općina Vitez, drugi pacijent koji je umro u JU Kantonalna bolnica Zenica, a čiji uzrok se može vezati za oboljenje gripe.

Kako je službena web stranica bila u fazi rekonstrukcije, informacija je procurila u javnost danas.

Iz kantonalne bolnice Zenica priopćeno je kako je na Odjel za infektivne bolesti 5. veljače 2018. godine u 22,00 sati primljen pacijent inicijala Ž.J. iz stare Bile Općina Vitez, radi stanja koje anamnestički i klinički upućuje na gripu. Po toj osnovi se obrađuje i tretira na Odjelu do jutarnjih sati kada se, radi pogoršanja općeg stanja sa težištem na respiratorne probleme, što se procjeni kao SARI, premješta u Jedinicu intenzivnog liječenja.

I pored intenzivnog liječenja stanje pacijenta se neprestano pogoršava i 7.2.2018.g u 11.20.sati nastaje smrtni ishod.Test na gripu je uzet 6. veljače 2018. godine i po dobivenom nalazu pacijent je imao gripu tipa A (H1N1).Uvidom u raniju medicinsku dokumentaciju pacijent je imao srčane probleme u vidu infarkta miokarda 2014. i 2015. godine.

Prethodni članakSinoć u Travniku oružana pljačka trgovine
Sljedeći članakPolicija u KSB-a još bez kolektivnog ugovora: Zbog neispunjenih obveza 700 tužbi protiv Županije?!