Wizz Air uvodi nove linije, najviše planirali iz BiH

Ilustracija

Wizz Air planira u idućim mjesecima uvesti 24 nove linije u zemljama bivše Jugoslavije, a ova aviokompanija očekuje kako će do oporavka zračnog prometa doći tek krajem ljeta.

Krajem lipnja planiraju otvoriti novu bazu u Sarajevu i uvesti devet novih linija. Zatim, pokrenut će i četiri nove usluge iz Beograda, od kojih je jedna već pokrenuta, kao i šest iz Splita te pet iz Banje Luke. Aviokompanija pregovara i s drugim zračnim lukama u regiji o potencijalnim novim letovima, piše Ex-Yu Aviation News. Unatoč novim linijama, Wizz Air nastavio je odgađati ponovno uspostavljanje brojnih usluga u regiji i smanjio je frekvencije na postojećim letovima jer se i dalje provode stroga ograničenja putovanja. Wizz Air predviđa dobru potražnju za putovanjima diljem Europe nakon što države provedu svoje nacionalne planove cijepljenja. Njezin izvršni direktor Jozsef Varadi i dalje je uvjeren kako će se ova aviokompanija pojaviti kao dugoročni pobjednik pandemije dok se drugi povlače.

– Naša fleksibilnost i neumorna usredotočenost na troškove i novac značajne su konkurentske prednosti – rekao je gospodin Varadi dodavši kako ne zna kada će doći do potražnje za putovanjima, odnosno hoće li to biti ovog ljeta, u zimu ili proljeće.

Wizz Air ovog ljeta lansira više od 120 novih linija preko svoje mreže. Podsjećamo, aviokompanija Wizz Air, samo jedan dan nakon što je najavila početak poslovanja iz Banje Luke s četiri nove linije, najavila je novu, petu liniju. Nova niskotarifna linija povezivat će Banju Luku sa zračnim lukama Stockholm – Skavsta u Švedskoj. Linija će biti otvorena 6. lipnja 2021., a letovi će se obavljati dva puta tjedno. Karte su već dostupne za prodaju po cijeni od 24,99 eura.

Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, kazala je da su oduševljeni što mogu najavili još jednu liniju u svojoj mreži u Bosni i Hercegovini.

– Samo jedan dan nakon što smo objavili svoje poslovanje u Banjoj Luci, donosimo još jednu novu mogućnost za putnike tako što omogućujemo povezivanje sa zračnom lukom Stockholm – Skavsta u Švedskoj. Ova objava potvrđuje našu posvećenost razvoju naše prisutnosti u Bosni i Hercegovini i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, uz održavanje najviših standarda zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Naši najsuvremeniji zrakoplovi, kao i naše pojačane zaštitne mjere, osigurat će najbolje moguće sanitarne uvjete za putnike – kazala je Gosk.

Prethodni članakBill Gates: Kraj pandemije je blizu
Sljedeći članakTurizam na Vlašiću spasili domaći gosti, spremni za novu sezonu