Wizz Air će iz Banje Luke imati linije prema četiri grada u Europi

Ilustracija

Wizz Air, zrakoplovna tvrtka s najvećom stopom rasta u Europi, danas je najavio pokretanje letova iz Banje Luke prema četiri destinacije. Početak letova najavljen je za lipanj 2021. godine.

Banja Luka će se na ovaj način povezati sa sljedećim gradovima: Eindhoven (Nizozemska), Basel/Mulhouse (Francuska), Malmo (Švedska) i Dortmund (Njemačka). Mjesta na letovima ka ovim destinacijama već su u prodaji na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije po cijeni već od 19,99 eura.

Nove Wizz Airove rute obuhvaćaju četiri destinacije na koje putnici iz Bosne i Hercegovine mogu letjeti. Ovi letovi će biti pokrenuti u junu 2021. i obavljat će se dvaput tjedno.

Očekuje se da će nove rute stimulirati sektor zrakoplovstva, kao i ugostiteljstva u regiji, dok će istodobno putnicima iz Bosne i Hercegovine biti omogućeno da po najnižim cijenama Wizzom putuju do Nizozemske, Francuske, Švedske i Njemačke.

Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo niz pojačanih higijenskih mjera za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcavanja, kao i za poboljšanu čistoću u avionu. Kao dio ovih mjera, putnici bi se trebali čekirati, svu kupovinu i plaćanja vršiti online da bi fizički kontakt na aerodromu sveli na najmanju moguću mjeru.

“Putnike ljubazno molimo da se pridržavaju novih pravila fizičkog distanciranja tokom ukrcavanja i iskrcavanja iz zrakoplova”, navode iz kompanije.

Iako HEPA filteri u svim Wizz Air avionima filtriraju 99,97 posto virusa i bakterija u zraku letjelice, posada i putnici moraju nositi maske tokom cijelog leta.

“Da bi bezbrižno putovali u ovim nesigurnim vremenima, Wizz Air podstiče putnike da koriste WIZZ Flex. Dodavanjem ove usluge rezervaciji putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ako jednostavno žele putovati na neki drugi datum ili odredište, moći otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i da će im 100-postotna vrijednost prvobitne cijene koju su platili odmah biti upisana kao Wizz kredit, kao i da mogu promijeniti datume, pa čak i rute. Sve karte za naše nove destinacije mogu se rezervirati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije”, kažu iz Wizz Aira.

Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, izjavila je da su oduševljeni smo što moguo najaviti četiri nove rute Wizz Aira iz Banje Luke.

“Sigurni smo da će ove nove rute donijeti još više mogućnosti za sigurno putovanje. Današnjom najavom želimo naglasiti svoju posvećenost korisnicima u Bosni i Hercegovini i nastaviti pružati najniže moguće cijene, koje uvijek prati izvrsno iskustvo tokom leta. Zahvaljujući poboljšanim mjerama za zaštitu zdravlja, Wizz Airovi putnici mogu uživati u putovanju osjećajući se sigurno i ugodno”, kazala je Gosk.