VSTV BiH imenovao 26 novih sudaca i tužitelja

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) imenovalo je 26 nositelja pravosudnih funkcija koje će dužnosti obavljati na sudovima ili u tužiteljstvima u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na razini Federacije BiH imenovani su: Sonja Radošević, Slavko Pavlović, Zlata Džafić, Senad Mulabdić i Jasminka Kubat na poziciju sudca Vrhovnog suda Federacije BiH. Oni će na funkciju stupiti 12. prosinca ove godine.

Svi ostali imenovani na dužnost će stupiti 3. siječnja 2017. godine.

Indira Hadžimehmedović imenovana je na poziciju predsjednika Županijskog suda u Tuzli. Dragica Dragičević imenovana je na poziciju predsjednika Općinskog suda u Žepču. Divna Bošnjak na poziciju predsjednika Općinskog suda u Mostaru.

Enes Halilović imenovan je na poziciju sudca i predsjednika Općinskog suda u Lukavcu dok je Šejla Ćatić na poziciju dodatne sutkinje Općinskog suda u Tuzli, a Liljana Stevanović na poziciju dodatne sutkinje Općinskog suda u Tuzli.

Sanela Škaljić, Zoran Ikonić i Ena Bahtijarević-Alagić imenovani su na pozicije tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Dženaida Kopić i Benita Mladina prema odluci VSTV-a obavljat će dužnost tužiteljica Zeničko-dobojske županije.

Jasmina Nuridin je imenovana na poziciju tužiteljice županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, a Neda Draganić na poziciju tužiteljice Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Na razini Republike Srpske imenovani su: Snježana Petković, Slobodan Ćelić i Goran Glamočanin na pozicije tužitelja Republičkog tužiteljstva Republike Srpske.

Ranko Jovanović je imenovan na poziciju sudca Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, a Dragica Stanković na poziciju sudca Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici.

Đurađ Kozomara, Ilija Tadić i Samir Šehović imenovani su na funkcije sudaca Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i oni će na dužnost stupiti nakon ostalih, 15. veljače sljedeće godine, priopćeno je iz VSTVBiH.

Prethodni članakVI Božični nogometni turnir za mališane “VITEZ 2016”
Sljedeći članakKonstituirano Općinsko vijeće Viteza