Vrijeme bi ove jeseni trebalo biti toplije, s manje oborina nego inače

Miholjsko ljeto vraća se u BiH, ako je vjerovati prognozama koje su ovih dana objavili meteorolozi.
Tako je norveški institut Yr.no u nekim predjelima zemlje najavio temperature koje će biti blizu 30 stupnjeva. Toplije će biti već od ovog petka, a lijepo i toplo vrijeme nastavit će se i kroz idući tjedan, kada će temperature dosezati nevjerovatno visoke razmjere za ovo doba godine.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima kojima raspolaže Federalni hidrometeorološki zavod, jesen bi u BiH trebala biti nešto toplija u odnosu na višegodišnji prosjek. Ipak, to ne znači da neće biti izraženijih hladnijih razdoblja.

Hladnije razdoblje koje je stiglo početkom listopada sada je iza nas, a jači nalet osobito se može očekivati krajem studenoga. Nešto više temperaturne vrijednosti u odnosu na srednju temperaturu zraka za višegodišnji prosjek očekuju se u drugoj polovini listopada.

Srednje minimalne temperature zraka bit će približne višegodišnjem prosjeku u studenom. Očekivane količine padalina tijekom jeseni trebale bi biti u granicama ili nešto ispod prosječnih količina za višegodišnji prosjek.

Do 20. listopada očekuje nas dulje razdoblje stabilnih vremenskih prilika. Manje oborina U Bosni će se jutarnje temperature do 14. oktobra kretati od 2 do 7, a u Hercegovini od 5 do 10 stupnjeva.
Dnevne bi trebale biti od 14 do 19, a na jugu od 17 do 22 stupnjeva. Temperature će blago porasti od 15. do 24. Listopada. Najniže u Bosni će biti od 7 do 12, a u Hercegovini 9 do 14, dok će dnevne temperature u Bosni biti do 22, a na jugu do 24 stepena.

I prema prognozama Accuweathera, vrijeme bi ove jeseni trebalo biti toplije, s manje oborina nego inače. Kako sada stvari stoje, osim povratka, Miholjsko ili Bablje ljeto će se nastaviti, a nedavno zahladnjenje i prvi ovosezonski snijeg, bili su, barem zasad, prolaznog vijeka.

Prethodni članakUčinimo sve da Sarah Tutnjević ozdravi
Sljedeći članakUspjeh karataša „MLADOST“ Vitez na drugom kolu kantonalne karate lige