Vrijedni članovi i prijatelji Udruženja “Zabrđe” realizirali akciju čišćenja

Više od 100 vreća sitnog i nekoliko kamiona natovarenih krupnim otpadom rezultat je današnje akcije čišćenja i uređenja staze, koja vodi prema izletištu Zabrđe kod Viteza.

Vrijedni članovi i prijatelji Udruženja “Zabrđe” realizirali su danas ovu, hvale vrijednu akciju, za čišće Zabrđe uklanjanjem divljih deponija smeća. Osim toga, postavljene su i kamere, koje će pomoći na utvrđivanju identiteta onih neodgovorenih građana, koji smeće bacaju uz put, koji vodi prema Zabrđu.

Kako je ranije najavio Miroslav Petrović, predsjednik Udruženja “ZABRĐE”, Vitez, za danas je planirano čišćenje cijele staze, kako bi je učinili atraktivnom za pješake, bicikliste, planinare, a prvenstveno kako bi pomogli očuvanju eko-sustava i novim generacijama ostavili ono najvrjednije – čist zrak, vodu i zelenilo, koje će, nadamo se čuvati bolje nego mi sada.

Zahvaljujući dosadašnjoj predanosti i neospornoj brizi o Zabrđu, poduzeće Molson Coors je i ove godine odlučilo podržati rad i napore članova Udruženja Zabrđe da prirodu očuvamo čistom.

Današnja akcija nastavak je velike, društveno odgovorne kampanje pod nazivom “ČUVAJ, PAZI, NE BACAJ”, koju je pokrenulo Ožujsko pivo prošle godine u Hrvatskoj i BiH. Izletište Zabrđe je prvo mjesto u BiH u kojemu je provedena kampanja. Uz Ožujsko, akciju je podržalo i viteško poduzeće “Ovnak” i brend Frosch, čiji su zastupnici.