Vrijedna knjiga o NK Travnik

Proteklog vikenda u dvorani Općinskog vijeća u Travniku okupljeni ljubitelji nogometa, navijači NK Travnik i brojni gosti, burnim i dugotrajnim pljeskom pozdravili su i nagradili svog sugrađanina, uglednog novinara, Samira Pinju, autora knjige Nogometni klub Travnik 1994. 2014.

Knjiga je vrijednog povijesno-dokumentarnog karaktera, s nizom informacija, fotografija, autorovih novinskih tekstova, zanimljivih detalja, podataka, prikupljenih i sačuvanih od zaborava, na vrlo zanimljiv način kronološki poredanih i ponuđenih čitateljima i budućim naraštajima.

Pinjo se odlučio za dvadesetogodišnji poratni život i rad NK Travnika u kojemu je i igrao i s velikom ljubavlju, uporno korektno i profesionalno za medije, posebno u Dnevnom avazuu, pratio sve što je bilo važno, zanimljivo za ovaj klub u tom vremenu. A riječ je o vremenu od 1994. godine, od kada Travnik nastupa u prvenstvima koja je, dok je rat u BiH još trajao, organizirao novoosnovani Nogometni savez BiH, pa do završetka natjecanja u sezoni 2014. – 2015. u kojoj je Travnik zadržao status premijerligaša BiH.

Treba reći da je Pinjo autor i knjige „Nogometni klub Travnik 1994. – 2004.“ , koja je, kako je kazao autor, „sadržavala i u sebi nosila više emocija i dešavanja izvan igre. dok se moj novi književni uredak može promatrati kao dopunjeno i sa slijedećih 10 godina rada i djelovanja našeg NK Travnika, baziranih na dokumentima i podacima o Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, o reprezentaciji, a prije svega o našem klubu Klubu – igračima, rezultatima, o članovima rukovodstva, trenerima i navijačima, na službenim natjecanjima…“, naglasio je Pinjo.

Vrlo pohvalne recenzije o knjizi napisali su ugledni nogometni treneri, Travničani,, legendarni Miroslav Čiro Blažević i njegom mlađi kolega, već poznati i afirmirani trener Dragan Jović, trenutno na radu u Angoli.

Knjigu su predstavili nekadašnji reprezentativac BiH, Vlatko Glavaš i na zanimljiv i emocijama nabijen način, ugledni bh novinar, Mehmed Bikić.

U ime općinskih struktura vlasti Samiru Pinji zahvale je uputio Semin Konjević, a uz čestitke na vrijednoj knjizi i uz zahvalu „za sve ono što radi i čini za NK Travnik“, autoru je zahvalio predsjednik Nihad Selimović, poklonivši mu vrijednu umjetničku sliku.