Vrijedna donacija UDiT SBŽ za bolesnike kemodijalize u bolnici Travnik

Od dobivenih sredstava Federalnog ministarstva zdravstva, a na temelju projekta koji je UDiT SBŽ uradila vezano za bolesnike na kemodijalizi, ali i za promoviranje darivanja organa kao najboljeg načina liječenja članovi Upravnog odbora UDiT SBŽ uručili su donaciju vrijednu blizu 9000 KM.

Donacija je sadržavala veliki broj lijekova, većinom vezače fosfora u vrijednosti 4500 KM, zatim 54 kompleta posteljine, tlakomjerima, pidžama, LCD TV, kao i kalendar za svakog pacijenta na kemodijalizi.

„Ovom, za nas izuzetno važnom događaju, nazočilo je kompletno rukovodstvo bolnice na čelu sa direktorom prim.dr.Mirsadom Granovom. Rukovodstvo bolnice je izrazilo zahvalnost za vrijednu donaciju i ujedno pohvalilo rad naše udruge. Isto tako obećali su još bolju suradnju s našom udrugom i još veću pažnju prema bolesnicima koji se liječe kemodijalizom, a kojih je na kemodijalizi u bolnici Travnik više od 100 i taj broj se, na žalost, sve više povećava“, priopćili su iz UDiT SBŽ.

Prije uručenja donacije u ime Udruge obratio se predsjednik UO Tomislav Žuljević a, u ime JU bolnica Travnik, direktor dr. Mirsad Granov. Riječ su uzeli i šef internog odjela prim.dr. Nedžad Hadžić, voditelj odjela hemodijalize dr. Džemo Hrnjić i koordinator za transplantaciju pri JU Bolnica Travnik dr. Orhan Šaban.