Vrijedna donacija i podrška HT ERONET-a Digitalnoj platformi za škole

HT ERONET nastavlja digitalnu transformaciju društva podržavajući znanje i one kojima je to najpotrebnije.

Tako je, kao tehnološki partner, u sklopu projekta Digitalne transformacije obrazovanja i organiziranja nastave na daljinu, u suradnji sa SUM-om i SUMIT-om, i u partnerstvu s ministarstvima obrazovanja i zavodima za školstvo županija koje provode  nastavni program na hrvatskome jeziku, a s obzirom na izvanredne okolnosti prouzročene pandemijom koronavirusa, HT ERONET osigurao vrijednu donaciju i podršku Digitalnoj platformi za škole. Trenutačno se, putem ove platforme, održava nastava za učenike više od 100 škola, na području šest županija u F BiH.

„HT ERONET je osigurao besplatni mobilni Internet (donirano 1 070 SIM kartica s uključenih besplatnih 8 GB prometa) za učenike slabijeg imovinskog stanja i 250 tableta SUMIT-u za uspostavu Digitalnih učionica i omogućavanje učenja na daljinu učenicima slabijeg imovinskog stanja za vrijeme pandemije. Uz to, svim učenicima omogućen je i besplatan internetski promet za online Digitalnu platformu za obrazovanje koja se nalazi na skole.sum.ba i skolarac.sum.ba domenama“, kazao je Tomislav Marić, direktor Sektora za IT i voditelj projekta uime HT ERONET-a.

„Posebno nam je drago što ova potpora ide SUM-u, ali i našim najmlađima koji nisu, zbog objektivnih okolnosti, u mogućnosti pratiti nastavne sadržaje digitalnim putem te se nadamo kako ćemo im, na ovaj način, barem donekle ublažiti posljedice koje na sve nas ostavlja ova pandemija. Sveučilište u Mostaru jako je dobro reagiralo u ovim izvanrednim okolnostima i odgovorilo na izazove, a mi smo tu, kao partner, uvijek spremni pružiti svaki oblik potpore sukladno mogućnostima“, kazao je predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac.

„Ponajprije velika zahvala HT ERONET-u i predsjedniku Uprave gospodinu Vilimu Primorcu za vrijednu donaciju koja je dokaz i primjer društveno odgovornog ponašanja, koje dodatno dobiva na vrijednosti i važnosti u ovo vrijeme krize. Drago mi je da nastavljamo partnerstvo u područjima od zajedničkog interesa među kojima je proces digitalne transformacije znanja,“ kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

Prethodni članakČerkez: Od narednog tjedna moguće popuštanje mjera za suzbijanje širenja zaraze
Sljedeći članakMinistar Matić: Izjava premijera Lende o smanjenju plaća zdravstvenim radnicima je njegov privatni stav