Vrhunski glazbeni ugođaj

Zahvaljujući, prije svega, Župnom uredu u Vitezu na čelu sa župnikom fra Markom Kepićem, Vitežani u svojoj lijepoj i velikoj župnoj crkvi imaju priliku i nekoliko puta godišnje uživati u koncertima sakralne ali i svjetovne klasične glazbe. I svaki put gosti su ugledni glazbenici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine ali i iz inozemstva.

Tako je bilo i u petak navečer kada je u župnoj crkvi održan orguljaški koncert, a gosti Vitežana bili su glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem Gradu u Zagrebu, Pavo Mašić, gdje nastavlja bogatu tradiciju sviranja orgulja koja se u toj povijesnoj crkvi bilježi još od1359. godine, i sopranistica iz Viteza, Marijana Grabovac, koja živi i glazbeno djeluje u Grazu u Austriji.

Povod ovom vrhunskom glazbenom ugođaju bio je završetak generalne obnove crkvenih orgulja u župnoj crkvi sv. Jurja, koje sada i dodatno plijene ljepotom i čistoćom glazbenih tonova.
Uvaženi i priznati glazbenici izvodili su djela svjetskih uglednih skladatelja, Sebastiana Bacha, Cesara Francka, Giuseppea Verdia, Tomasa Albinonia…, ali i domačih skladatelja, Anđelka Klobučara i Franje Lučića.

Poslije svake izvedene skladbe izvođači su burnim pljeskom nagrađivani, a na kraju koncerta, u dobro popunjenom crkvenom zdanju, doživjeli su i ovacije.
Uvažene glazbenike pozdravio je župnik fra Marko Kepić, zahvalio im na vrhunskom glazbenom ugođaju kojeg su priredili i prigodno i skromno ih darovao.