Vrhunski glazbeni ugođaj u Busovači

U povodu Svjetskog dana glazbe i dvadesetpete godišnjice Glazbene škole „Jaskova Gotovca“ iz Novog Travnika, Područni odjel u Busovači, u ovom srednjobosanskom gradu održan je koncert klasične glazbe. Nastupili su profesori ovog Područnog odjela i brojni ugledni gosti, uglavnom bivši učenici ove glazbene škole – profesori i studenti glazbenih akademija.

Koncert je održan u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, a uz građane Busovače ovom lijepom, vrhunskom glazbenom ugođaju prisutni su bili i gosti iz Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka… Među njima bili su i predstavnici struktura vlasti Busovače na čelu s načelnikom, Asimom Mekićem, zastupnica u Skupštini Srednjobosanske županije, Suzana Krišto, bivša županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Katica Čerkez.

Glazbenici su izvodili djela domaćih i stranih autora na glasoviru, gitarama, violinama, harmonikama, saksafonu, klarinetu… i na crkvenim orguljama, na opće zadovoljstvo svih prisutni.

U sklopu koncerta Ivanela Brković i fra Silvio Zlatunić čitali su stihove Tina Ujevića i Maka Dizdara, a u ime župnog ureda sv. Ante u Busovači prigodnim riječima izvođače i prisutne koncertu pozdravio je fra Josip Matijanić.

Glazbenici su završili koncert zajednički otpjevavši pjesmu „Vjeruj u ljubav“ a pridružili su im se i zadovoljni gosti. Tijekom koncerta izvođači su nagrađivani burnim odobravanjem, a na kraj koncerta, uz buket svježega cvijeća, voditeljica Područnog odjela glazbene škole u Busovači i organizatorica koncerta, prof. Davorka Kordić,  doživjela je prave ovacije.