Vrhovni sud FBiH potvrdio presudu od 10 godina zatvora Vitežaninu zbog ubojstva

Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odbilo je u petak žalbe Županijskog tužiteljstva u Livnu i branitelja optuženika, te potvrdilo odluku Županijskog suda u Livnu kojom je 23-godišnji Ajnur Nice proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Sudbeno vijeće Županijskog suda u Livnu u lipnju prošle godine izreklo je prvostupanjsku presudu kojom je optuženik Ajnur Nice iz Kruščice pored Viteza proglašen krivim za kazneno djelo ubojstvo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina, priopćeno je iz Županijskog suda u Livnu.

Prema optužnici, dana 17. prosinca 2020. godine oko 15,05 sati, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao umirovljeni profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovara sjeo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Perković i Nice odvezli su se na područje ispod veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice i poslije određenog vremena provedenog u vozilu Nice je usmrtio umirovljenog profesora, zadavivši ga na suvozačevom mjestu.

Nakon toga je beživotno tijelo umirovljenog profesora ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga suhom travom i grančicama, iz njegovih hlača uzeo je novčanik i novce u manjem iznosu te se motornim vozilom odvezao u Vitez.