Vrhbosanska nadbiskupija: Upute za obred i proslavu Uskrsa

Sve mise na Uskrs i obredi Velikoga tjedna održat će se bez vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji uz prijenos na BHRT-u, odlučili su vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i koadjutor Tomo Vukšić koji su pozvali vjernike da ove svetkovine proslave u obitelji.

U ovim teškim danima u kojima živimo, radi opasnosti prenošenja korona virusa nije moguće da se kao Crkva i zajednica okupljamo i slavimo obrede Velikoga tjedna i svetkovinu Uskrsa. Zato ćemo ono što se slavi u crkvi, sada slaviti u obitelji. Obitelj je “kućna Crkva” ili Crkva u malom, i sada postaje, na neki način, nositelj crkvenog zajedništva i duha, naveli su vrhbosanski nadbiskup i koadjutor u smjernicama vjernicima.

Pri tome su potaknuli sve obitelji da u blagdanskim danima u svojim domovima ‘njeguju duh molitve, duh sabranosti, duh pučke pobožnosti, duh čitanja Svetog pisma’.

Cvjetnica, obredi Velikog tjedna i svetkovina Uskrsa održat će se bez vjernika i uz izravni prijenos na državnoj bosanskohercegovačkoj televiziji (BHRT).

Svi drugi obredi također će biti bez vjernika.

Uz pridržavanje mjera za vrijeme Uskrsa i Velikog tjedna, nadbiskup Puljić i koadjutor Vukšić donijeli su odluku i o otkazivanju tradicionalnog prijema povodom Uskrsa, ali i održavanje krizmi.

Prethodni članakBukvarević: Isplate braniteljskim kategorijama neće biti umanjene
Sljedeći članakDIVNO: Humana gesta liječnika Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila